GSP Offshore, contract de 1 miliard lei cu OMV Petrom

GSP Offshore, companie controlată de omul de afaceri constănţean Gabriel Comănescu, acelaşi care deţine compania de foraj marin Grup Servicii Petroliere, a semnat un acord cu OMV Petrom pentru furnizarea de servicii integrate ale echipamentelor în vederea exploatării de petrol.

Contractul a fost atribuit în urma unei licitaţii la care au participat trei companii străine şi două locale, potrivit unui anunţ de pe site-ul companiei.

GSP va furniza astfel servicii care includ operaţiuni onshore şi offshore, dar şi servicii portuare, transporturi maritime şi altele.

„În ultimii 15 ani, GSP şi-a dezvoltat expertiza în furnizarea de servicii integrate pentru industria petrolieră offshore. Am început în 2004, în calitate de contractor de echipamente de foraj, iar de atunci am investit continuu în extinderea gamei noastre de servicii”, spune Gabriel Comănescu, preşedintele GSP.

Contractul este pe 8 ani, atribuit în urma unei proceduri de achiziție publică este estimat la peste un miliard de lei.

Operațiunile prevăzute în contract vor fi realizate de GSP Offshore SRL, cu sprijinul companiilor din grupul GSP – Grup Servicii Petroliere Logistic SRL (“GSP Logistics”), Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL (“GSP Shipyard”), Grup Servicii Petroliere Catering SRL (“GSP Catering”) și Vega Offshore SRL, din a doua jumătate a anului 2019.

În calitate de antreprenor general, GSP Offshore va fi responsabilă cu integrarea unei serii de servicii care includ operațiuni și întreținere on-shore și offshore, precum și operațiuni portuare, transport maritim, servicii de aviație și alte servicii de asistență.

Firma lui Gabriel Comănescu a încheiat și un acord important cu Lukoil. Detalii AICI.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*