Guvernul României a inventat venituri fictive ca să umfle veniturile din bugetul pentru 2024

claudiu nasui

Guvernul României a inventat o linie de venituri fictive ca să umfle veniturile din bugetul pentru 2024, a dezvăluit Claudiu Năsui, USR, fost ministru al Economiei.

Acesta spune că pentru prima dată în istoria României, bugetul va avea o linie de venituri complet fictivă adăugată doar ca să iasă veniturile și deficitul bine.

„Nu e o exagerare. Iată mai jos dovada cea mai clară că au măsluit bugetul ca să iasă cifrele.”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook

Iată ce mai spune fostul ministru:

„Ca să înțelegeți în ce hal de prost au făcut bugetul pe 2024, au inventat o linie nouă de venituri doar ca să facă loc la cheltuielile pe care tot ei le cresc.

Vă ziceam zilele trecute cum au politicienii interesul să umfle estimarea veniturilor pentru a face loc cheltuielilor în buget. Dacă se realizează sau nu acele venituri, nu e problema lor. E problema noastră. Ei doar vor da din umeri după care vor crește împrumuturile și vor mări taxele. Pentru ei, timpul trece, leafa merge în continuare.

De obicei această umflare se făcea din prognoze greșite. De exemplu prognozau „greșit” creșterea sau inflația și de acolo apăreau miliarde în plus pe care le puteau aloca oriunde voiau ei.

Problema și acolo e că ajungi cu niște prognoze de râd și curcile de tine. Așa că ce s-au gândit să facă?

Au inventat o linie nouă în buget care se numește: „Venituri suplimentare încasate din digitalizare” și au pus acolo o sumă colosală de 10.5 miliarde de lei.

O „sursă” de venituri care n-a existat niciodată și nu e clar cum ar funcționa. Impozitul pe profit, pe venit, taxa pe valoare adăugată, contribuția pe X pe Y, toate sunt surse de bani pentru stat. Statul le ia de undeva. Intră niște bani în trezorerie. Dar încasări din digitalizare ce sunt? Doar un nou mod de a minți cu zâmbetul pe buze.”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*