Guvernul României anunță investiții de 5 miliarde de lei în Portul Constanța

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că în şedinţa de Guvern vor fi adoptate două hotărâri care vizează continuarea lucrărilor de dezvoltare a infrastructurii în porturile Constanţa şi Galaţi.

„Avem două hotărâri de Guvern prin care ne asigurăm că vom continua lucrările de dezvoltare a infrastructurii în cele două porturi de relevanţă. Este vorba de portul Constanţa. Discutăm despre 5 miliarde de lei investiţii, care sunt în mod special destinate atât serviciilor publice, cât şi dezvoltării componentei feroviare, fiind vorba de aproximativ 250 de kilometri de cale ferată, ceea ce asigură continuării dezvoltării operaţionale a portului Constanţa”, a spus premierul Nicolae Ciucă, în debutul şedinţei de Guvern.

Totodată, el a arătat că în privinţa portului Galaţi este vorba despre investiţii care vor asigura dezvoltarea componentei de transport multimodal.

„Portul Galaţi a căpătat o relevanţă aparte în acest moment odată cu declanşarea conflictului din Ucraina şi sprijinul pe care ţara noastră l-a asigurat prin reoperaţionalizarea căii ferate de la Galaţi la Giurgiuleşti, dar în acelaşi timp trebuie să vedem proiectul mare prin care ne asigurăm de asigurarea conectivităţii între fluviile Dunărea şi Rin. Este o componentă de transport european, face parte dintr-un program de transport european şi asigurăm toate premisele ca acest obiectiv să se îndeplinească”, a mai menţionat şeful Guvernului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*