Horia Constantinescu: „Dughenizarea excesivă a întregului litoralului a gonit românii peste graniță și a speriat turiștii străini”

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a anunțat că pe data de 24 aprilie a demarat acțiunea „La pas pe litoral”.

Este o acțiune comună cu Inspectoratul de Stat în Construcții și Ministerul Turismului.

„Până la analiza autorizațiilor și întregii documentații trebuie să vorbim de aspect și de siguranța turistului aflat în vacanță.

Am început cu Vama Veche. Ne-au însoțit și reprezentanții Poliției Locale pentru a afla direct de la sursă care este situația din perspectiva primărie.

Se judecă…

Lăsați mă să mă întreb dacă nu cumva în vreunul dintre codurile justiției ar trebui introdusă nesimțirea. Pe unii operatori economici nu îi interesează decât propriul buzunar uitând să respecte consumatorul localitatea litoralul și turismul în general.

Dughenizarea excesivă a întregului litoralului a gonit românii peste graniță și a speriat turiștii străini.

Litoralul are nevoie de curățenie și de o repornire aproape de la zero.

Investițiile frumoase au neșansa să fie înconjurate de cașcarabete aducându-ne mai aproape de Pakistan decât de vestul Europei.

Aștept cu interes anul asumării!”, a declarat acesta, pe pagina sa de Facebook.

Recomandare: Date oficiale: în 2022, județul Constanța a avut mai puțini turiști decât în 2021. Ce străini ne-au vizitat

Horia Constantinescu spune din 2019 că pe litoral exisă locații care nu ar trebui autorizate nici în Pakistan.

În şedinţa Colegiului Prefectural a vorbit despre ușurința cu care Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a emis autorizații de funcționare unor unități care nu ar fi fost autorizate „nici în Pakistan”.

Ne trezim în continuare cu locaţii autorizate despre care noi credem că nu numai că nu îndeplinesc (condiţiile de autorizare – n.r.), dar nu ar trebui să îndeplinească nici pentru Pakistan. Şi totuşi au avizele de la instituţia dumneavoastră. Este adevărat că noi am făcut o evaluare şi am constatat că parte dintre ele sunt emise aşa cum se făcea în trecut, pe declaraţii pe propria răspundere a operatorului economic, dar parte dintre ele, totuşi, primesc vizita colegilor dumneavoastră şi sunt autorizate. (…) Suntem situaţi în zona de derizoriu, unii să emită autorizaţia de funcţionare în iunie şi noi să o retragem la sfârşitul lui iunie, pentru neîndeplinirea deloc a nici uneia dintre criteriile de emitere a acesteia”, declara acesta în iunie 2019.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*