Ileana Mirela Bîrchi, noul director executiv al APMC. Surpriza din declarația de avere

Ileana Mirela Bîrchi

Începând de astăzi, 15 februarie, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța are un nou director executiv: Ileana Mirela Bîrchi.

De aproximativ o jumătate de an, Ileana Mirela Bîrchi fusese numită consilier al directorului general al APMC.

Din luna august a anului 2022 este consilier personal al ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

A absolvit Universitatea Ecologică, Facultatea de Drept, și are un doctoral în Științe Militare.

După absolvirea cursurilor Universității Ecologice din București, a făcut studii postuniversitare la Academia de poliție „A.I.Cuza”. După aceea a devenit avocat definitiv în cadrul Baroului București.

A lucrat în cadrul Ministerului Educației Naționale (în anul 2011) dar și la RAAPPS București, unde a fost consilier juridic.

De asemenea, a fost consilier al directorului general al Loteriei Române, apoi a devenit director executiv Resurse Umane pentru ca mai apoi să fie numită director general adjunct al aceleiași instituții.

În intervalul 2019- 2022 și-a deschis cabinet individual de avocatură Ileana Mirela Bîrchi.

În luna aprilie a anului 2022 a devenit consilier al directorului general al CNAIR, pentru ca mai apoi să devină consilierul personal al ministrului Transporturilor

A absolvit Liceul de chimie din Craiova, în anul 1989.  Ileana Mirela Bîrchi este căsătorită și are un copil.

Numirea sa în funcția de director executiv vine la doar câteva zile după numirea lui Mihai Teodorescu în funcția de director general al Portului Constanța. El ocupa poziția de director executiv. Detalii aici: Ce diferențe sunt între șefii porturilor Constanța și Rotterdam

Cadou de 22.000 de euro

Potrivit declarației de avere, aceasta are trei terenuri intravilane în județul Ilfov și două mașini și două case de locuit în același județ. 

În ceea ce privește bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal, a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro, aceasta a declarat bijuterii în valoare de 35.000 euro. 

Surpriza din declarația din 2023 este că soțul a primit un cadou de 22.000 de euro.

În ceea ce privește veniturile, aceasta a încasat suma de 5.490 gbp de la SMART PARTNERS LTD, 27 LONGBRIDGE ROAD, BARKING, ESSEX, UKși salariul soțului de 5.040 gbp de la Ultimte ACCOUNTING&TAX SOLUTIONS LTD, 27 LONGBRIDGE ROAD, BARKING, ESSEX, UK. 

În declarația de interese completată la data de 04.05.2023, declarat calitatea de membru în consiliul de administratie CNAIR, Baroul Bucuresti – Avocat suspendat și Consiliul de Mediere – Mediator suspendat. 

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*