„În 10 ani, un imigrant srilankez sau vietnamez aici va câștiga MAI MULT decât românul mediu plecat în Spania și Italia”

Economistul Andrei Caramitru a făcut azi o previziune, pe pagina sa de Facebook, ce poate părea nerealistă la prima vedere. „În 10 ani, un imigrant srilankez sau vietnamez aici va câștiga MAI MULT decât românul mediu plecat în Spania și Italia.”, scrie el.

Iată și explicația:

„Prima dată când am fost înjurat masiv online a fost când eram proaspăt șef la McKinsey România și am dat un interviu în ZF. Atunci salariile erau așa – mediu în România 300 de EUR, în București era pe la 500 de EUR pe lună. Și am zis ca în câțiva ani salariul mediu în București va depăși 1000 de EUR.

Haos. 90% au venit cu chestiile tipice – huo, ce fumezi, nu ti-e rușine. E IMPOSIBIL !!!!!

Între timp – salariul mediu în România e 1000 de EUR, și în București pe la 1300 de EUR.

Acum am spus iar ca PIB și salariile se vor dubla in max 10 ani. Nu zic acum doar eu – zic TOȚI specialiștii, bancherii internaționali, toată lumea.

Faptul ca 90% din comentaci zic ca e IMPOSIBIL, ca înjură și fac ca toate alea – e irelevant. Am mai trecut prin așa ceva, am mai văzut filmul.

Imi pare doar rău ca atât de mulți refuză să vadă oportunitățile și își doresc cu ardoare să se ducă totul în cap ca să le confirme lor frustrările și problemele lor PERSONALE. Realitatea de ansamblu însă tot aia e – oricât ar urla ei.

Și da – în 10 ani o să ajungem să avem convergenta full cu Europa de vest. Și da – în 10 ani un imigrant srilankez sau vietnamez aici va câștiga MAI MULT decât românul mediu plecat în Spania și Italia. Ghinion.”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*