În fabrica Heineken din Constanța lucrează 92 de oameni. Ce se va întâmpla cu ei după închidere

Heineken a anunțat zilele trecute că va închide fabrica din Constanța, activitatea urmând a fi relocată în celelalte unități din România ale companiei.

La solicitarea Constanța 100%, reprezentanții companiei au precizat câți angajați sunt afectați de măsură și ce se va întâmpla cu ei.

„În prezent, în fabrica noastră din Constanța lucrează 92 de oameni.

Principala noastră prioritate sunt oamenii și pregătim o serie de măsuri menite să reducă, pe cât de mult posibil, impactul asupra angajaților noștri din Constanța. Avem un dialog strâns cu partenerii din cadrul sindicatului pentru a agrea cea mai bună modalitate de a ne sprijini colegii. Intenționăm să oferim un pachet compensatoriu robust, conform Contractului Colectiv de Muncă, și un pachet adițional de compensare pentru toți colegii care vor rămâne în companie atât timp cât va fi nevoie. Acestea vor fi suplimentate cu o serie de măsuri de sprijin social, spre exemplu, măsuri specifice de servicii privind sănătatea, de suport emoțional și unele privind educația financiară. În plus, în următoarele luni, vom lucra să identificăm, în cadrul companiei noastre, cât de multe oportunități de lucru potrivite va fi posibil, pentru colegii din Constanța.

Prioritatea noastră în acest moment este să-i susținem pe oameni în cel mai bun mod posibil.”, au precizat reprezentanții Heineken, prin agenția McCann PR.

HEINEKEN România a anunțat, pe 20 septembrie 2022, intenția de a înceta activitatea de producție a fabricii din Constanța și de a transfera o parte din activitatea acesteia celorlalte trei fabrici HEINEKEN, din Craiova, Miercurea Ciuc și Ungheni.

V-ar putea interesa și: Vergil Chițac, primarul „nu știu”. Închiderea fabricii Heineken l-a luat prin surprindere. Nu știe câți angajați vor rămâne șomeri

Heineken Romania SRL a avut în 2021 o cifră de afaceri de 1.373.340.280 lei, un profit de 118.801.064 și un număr mediu de 1.103 angajați.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*