Investiție de 635 milioane lei fără TVA în reabilitarea zonei costiere din sudul litoralului

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a semnat contractele pentru execuția lucrărilor aferente Lotului 8 – Jupiter – Neptun și Lotului 9 – Balta Mangalia – Venus – Aurora, care sunt incluse în proiectul cu finanțare europeană “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, FAZA II (2014-2020)”.

„În urma finalizării procedurii de licitație firma câștigătoare este compania olandeză Van Oord, cu peste 150 de ani de experiență în construcții hidrotehnice marine, care în prezent se află în plină execuție, pe litoralului românesc, a Lotului 5 – zona Eforie Sud și cordon Eforie Nord – Eforie Sud.”, a anunțat ABADL.

Noile structuri vor forma un sistem integrat complex, conceput să ofere protecție costieră împotriva eroziunii pe durata de viață prevăzută de 50 de ani. Valoarea investiției pentru Lotul 8 – Jupiter – Neptun este de 220.013.079,80 lei fără TVA și pentru Lotul 9 este de 415.819.264,40 lei fara TVA. Așadar, vorbim de peste 635 milioane lei fără TVA.

Investiție de 635 milioane lei fără TVA în reabilitarea zonei costiere din sudul litoralului

Lucrările derulate de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral pe LOTUL 8 – Zona Jupiter – Neptun și Lotul 9 – Balta Mangalia – Venus – Aurora contribuie la:

• protejarea și reabilitarea litoralului românesc și factorilor de mediu, prin lucrări inginerești de combatere a fenomenului de eroziune costieră;

• atingerea obiectivului de reducere a efectelor și pagubelor asupra populației cauzate de fenomene naturale produse de schimbările climatice;

• protejarea biodiversității marine și a zonei litorale vizate;

• activități de mediu, menite să stimuleze regenerarea și dezvoltarea habitatelor marine.

Loturile 8 și 9 sunt parte a proiectului “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)”alături de alte 9 zone delimitate astfel: Zona Stăvilare Periboina-Edighiol; Zona Mamaia; Zona Tomis; Zona Agigea; Zona Eforie; Zona Costinești; Zona Olimp; Zona Mangalia-Saturn și Zona 2 Mai. Dintre acestea Lotul Mamaia a fost deja finalizat.

Ziarul Constanța 100% a scris în mai multe rânduri că olandezii de la Van Oord raportează pierderi imense, dar câștigă licitații. Cum încearcă să explice reprezentantul lor în România puteți vedea mai jos.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*