Investiție de peste 14 milioane lei pentru reabilitarea a două obiective vitale pentru istoria Constanței

Mormântul pictat Hypogeu și Edificul Roman cu Mozaic vor fi reabilitate, a anunțat, azi, Horia Țuțuianu, președintele în funcție al Consiliului Județean Constanța. Investiția se ridică la peste 14 milioane lei, fără TVA.

„Astăzi am semnat două contracte de proiectare și execuție lucrări deosebit de importante pentru cultura și patrimoniul istoric al județului. Este vorba de două proiecte de suflet pentru mine și constănțeni: „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu” și „Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic”. În viața oricărei comunități, cultura este la fel de importantă precum educația sau sănătatea. Îmi doresc ca în cel mai scurt timp să avem aceste obiective cultural – istorice restaurate, conservate și puse în valoare. O dată cu finalizarea lucrărilor vom reda circuitului turistic monumente ce reprezintă o parte a istoriei acestor locuri. Constănțenii și cei care ne vizitează merită să aibă acces la moștenirea lăsată de înaintașii noștri. Mulțumesc colegilor mei din cadrul Consiliului Județean Constanța, alături de care, în toți acești ani, am depus toate eforturile pentru a îmbunătăți viața culturală constănțeană și a reda circuitului turistic obiective emblematice pentru județul și țara noastră.”, a spus Horia Țuțuianu.

Reabilitarea mormântului Hypogeu are o valoare de 4.413.750 lei fără TVA, iar cea a mozaicului de 9.869.677,04 lei fără TVA.

Durata de execuție este de 24 luni pentru fiecare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*