Investiții de 12,173 miliarde fără TVA în baza militară din Mihail Kogălniceanu

Marți, 11 iunie, în Baza 57 Aeriană „Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino” de la Mihail Kogălniceanu vor fi organizate două evenimente importante pentru Forțele Aeriene Române.

La ora 11.30, va avea loc ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Finlandeze sosite în România la începutul acestei săptămâni. Detaşamentul finlandez, constituit din aproximativ 90 de militari (piloți și personal tehnico-ingineresc) şi cele șapte aeronave F-18 Hornet, vor executa, împreună cu militari ai Forțelor Aeriene Române și militari ai Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (Enhanced Air Policing) sub comandă NATO, pentru aproximativ două luni.

În a doua parte a activității este planificată marcarea oficială a începerii lucrărilor la noua pistă de decolare – aterizare a bazei aeriene de la Mihail Kogălniceanu, prima pistă cu destinație militară construită în România, după 1990.

„Întregul proiect de investiții pentru modernizarea și extinderea bazei are o valoare totală de aproximativ 12,173 miliarde lei, fără TVA, iar finalizarea acesteia este estimată a avea loc în aproximativ 240 de luni de la aprobarea acestuia, care a avut loc în anul 2021. În final, suprafața bazei va fi de circa 2800 de hectare.”, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

Recomandare:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*