Jale în Portul Constanța. ANAF a dat amenzi de peste 1,6 milioane lei!

Inspectorii ANAF au aplicat 61 de sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și confiscări, în prima lună de la declanșarea operațiunii Tomis (25 ianuarie – 25 februarie a.c.), în cadrul controalelor operative efectuate la 136 contribuabili.

Valoarea amenzilor este de în valoare de peste 1,6 milioane lei, ceea ce înseamnă o medie a amenzilor de peste 51.600 de lei pe zi!

Principalele categorii de bunuri confiscate sunt îmbrăcăminte, încălțăminte și materiale textile.

„Deși numărul operațiunilor vamale în portul Constanța a scăzut cu 43%, se constată o dublare a bazelor de impozitare din punct de vedere valoric, în luna de referințã. În scopul intensificãrii activitãții de prevenire și combatere a evaziunii fiscale și fraudelor vamale, Direcția Generalã Antifraudã Fiscalã, cu sprijinul Direcției Generale a Vãmilor, desfãșoarã acțiuni de monitorizare și control care vizeazã operațiunile de import și achiziții intracomunitare efectuate prin portul Constanța, atât prin Biroul Vamal Constanța Nord cât și prin Biroul Vamal Constanța Sud Agigea, acțiune denumitã generic ”Tomis”. Acțiunea presupune verificarea societãților care efectueazã operațiuni de import și achiziții intracomunitare precum și a tranzacțiilor ulterioare importului, respectiv livrare/utilizare/consum pe teritoriul național și/sau livrare intracomunitarã ori export.” , au precizat reprezentanții ANAF.
       

Acțiunile de monitorizare și control vor continua în perioada următoare.Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*