Județul Constanța va avea autostradă spre Bulgaria și pasaje subterane în Eforie

La sediul PNL Constanța a avut loc azi evenimentul intitulat „Strategia națională pentru transport și infrastructură”, organizată cu ocazia celei de-a treia întâlniri regionale a Comisiei pentru Infrastructură și Transport a PNL.

La conferință au participat, printre alții, deputatul PNL Marian Crușoveanu, membru în comisia pentru Transport și Infrastructură din Camera Deputaților, și secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Irinel Scrioșteanu.

Aceștia au oferit detalii despre proiectele importante pentru infrastructură derulate în județul Constanța cu sprijinul PNL.

Alternativa Techirghiol este cel mai mare proiect de infrastructură din județul Constanța după revoluție. Un proiect de peste 900 de milioane de euro. Ne bucurăm că este în faza de licitație și în mai puțin de trei săptămâni, sperăm, va fi desemnat un câștigător, iar anul viitor să înceapă proiectarea și execuția.”, a declarat Marian Crușoveanu.

Un alt proiect care se va face în Constanța este descărcarea în autostradă din DJ222, zona Medgidia – Peștera.

„Tot traficul greu va fi scos din municipiul Medgidia și prelungirea acestui drum către portul Medgidia.”, a mai spus acesta.

Un alt proiect extrem de benefici pentru constănțeni și turiști este realizarea unei subtraversări în Eforie, loc unde se produc deseori ambuteiaje.

„Este pornită licitația pentru prima subtraversare, la ieșire din Eforie Nord spre Sud.”, a punctat Marian Crușoveanu.

Irinel Scrioșteanu a precizat că pentru Alternativa Techirghiol s-au scos la licitație, la pachet, proiectarea și execuția, ceea ce, în teorie, înseamnă un timp mai scurt de la licitația la realizare, deși acestă metodă nu este foarte flexibilă, dacă intervin probleme.

Tot el a mai spus că se lucrează, în prezent, la drumul expres dintre Constanța și Tulcea, pentru care se caută cea mai bună variantă de traseu. „Probabil în următoarele două săptămâni va intre în comisia tehnică a Companiei de Drumuri aprobarea variantei de traseu final.”, a declarat secretarul de stat. A recunoscut că drumul expres Tulcea – Brăila este mai avansat: varianta de traseu este aprobată, iar peste 50% din forajele geotehnice au fost efectuate.

Scrioșteanu a mai spus că lucrurile merg bine și în ceea ce privește autostrada de centură a Bucureștiului, A0, care va face legătura cu nordul Bucureștiului, inclusiv cu Aeroportul Henri Coandă. Chienzii care lucrează pe lotul 3 sunt bine mobilizați, la fel ca și românii la UMB, care lucrează pe lotul 4. Din 1 noiembrie, aceștia vor intra la lucru și pe lacul Cernica, peste care vor face o traversare spectaculoasă. În mor normal, în primăvara anului 2026, ambele loturi vor fi gata.

„Dunărea, cea mai importantă autostradă”

Florin Goidea, director general Administrația Canalelor Navigabile, a vorbit și despre Dunăre și canal.

„Cea mai importantă autostradă a noastră este Dunărea. Cum spunea Mihail Kogălniceanu, „drumul mântuirii către mare este Dunărea”. Prin complexul acesta extraordinar, care înseamnă canalul, Dunărea și portu Constanța se poate asigura o dezvoltare extraordinară a zonei și a României, în general.”, a psus acesta.

Florin Goidea a precizat că în prezent, la ACN sunt investiții de peste 600 de milioane de lei, iar în viitor acestea vor depăși 2,2 miliarde lei.

Acesta a mai spus, în calitate de fost director al Portului Constanța, că acesta s-a dezvoltat cel mai multe atunci când a fost condus de liberali.

Detalii despre Alternativa Techirghiol

Acest nou drum va fi construit la nivel de autostradă și va avea:

  • 30,59 km lungime traseu
  • 2 benzi de circulație pe sens
  • 31 de structuri (poduri, pasaje, viaducte), inclusiv realizarea unui nou pod peste Canalul Dunăre – Marea Neagră
  • spații de servicii (stânga/dreapta)
  • parcări (stânga/dreapta)
  • Centru de Întreținere și Coordonare
  • 5 noduri rutiere:

1) Nod rutier Cumpăna (km 2+600)
2) Nod rutier între Alternativa Techirghiol și drumul de legătură (km 5+960)
3) Nod rutier conexiune între drumul de legătură și pasajul DN39A – DN39 (km 5+960)
4) Nod rutier DN38 (km 11+000)
5) Nod rutier 23 August (km 30+220)

Recomandare:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*