Lucrări de dragaj în valoare de 139 milioane lei în Portul Constanța

Au început lucrările de dragaj prevăzute în cadrul proiectului de investiție „Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creșterii adâncimilor șenalelor și bazinelor și a siguranței navigației în Portul Constanța”.

În contract sunt prevăzute lucrări de dragaj pentru aducerea la cota proiectată a bazinelor și șenalelor din Portul Constanța, adâncirea bazinului Portului de Lucru și a șenalului de acces către acesta din Portul Constanța Sud.

În Portul de Lucru se va realiza adâncirea bazinului de la 7 la 9 metri. Proiectul include și lucrări de protecție a cheurilor din Portul de Lucru, precum și achiziția unui sistem hidrografic, respectiv o navă hidrograf.

Primele lucrări de dragaj se desfășoară în danele 31-39 și sunt în principal lucrări pe derocări. Pentru aducerea la cota proiectată în bazinele danelor 31-39 acționează două remorchere, două șalande și o dragă BHD.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritară 1 Îmbunătățirea mobilității prin dezvoltarea rețelei TEN-T și a transportului cu metroul Obiectivul Specific 1.3 Creșterea gradului de utilizare a căilor navigabile și a porturilor situate pe rețeaua TEN-T centrală.

Contractuleste semnat de CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, în calitate de Beneficiar, și de Asocierea SC CONSAL TRADE SRL- IMPRESA DI COSTRUZIONI ING E MANTOVANI SPA, în calitate de Antreprenor.

Valoarea contractului este 139.317.822,44 lei (fără TVA).

Durata contractului este de 20 de luni.

Oferta asocierii Consal Trade SRL cu Mantovani a fost eliminată din etapa de evaluare pentru neconcordanțe descoperite în ofertă. Însă, după ce Consal Trade și Mantovani au trimis o notificare de remediere către CNAPMC, Otilia Efimov, șefa Serviciului de Achiziții a Companiei Porturilor, a organizat o ședință a Comisiei de evaluare în care s-a examinat cererea de remediere a Consal Trade- Mantovani. Rezultatul: asocierea Consal Trade – Mantovani a fost reintrodusă în sistem și, în final, contractul i-a și fost atribuit, scrie Newsweek.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*