Lucrări fără autorizație la restaurantul Rumen din Faleză Nord

Restaurantul Rumen a modificat fără autorizație spațiul în care funcționează, situat la parterului unui bloc de patru etaje. În dreapta, Ioan Alexandru Picu, cel care deține 95% din firmă. Sursă foto: Google Maps, Linkedin
Restaurantul Rumen a modificat fără autorizație spațiul în care funcționează, situat la parterului unui bloc de patru etaje. În dreapta, Ioan Alexandru Picu, cel care deține 95% din firmă. Sursă foto: Google Maps, Linkedin

Pe strada Cașin din cartierul Faleză Nord există un restaurant la parterului blocului G1. Primăria Constanța a dat în judecată firma pentru că a executat lucrări fără autorizație. Instanța i-a dat dreptate.

Judecătoria Constanța s-a pronunțat în dosarul 17554/212/2023, prin care Primăria Constanța cerea firmei Lawyers Club Pizza SRL să desființeze lucrări efectuate fără autorizație. Pronunțare vine după o serie de opt amânări.

Un proces verbal de constatare a contravenției a fost întocmit în octombrie 2021. Cazul a ajuns în instanță. Dosarul a fost înaintat de primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, în aprilie 2023.

Pe 19 ianuarie 2024, judecătorii au dispus obligarea pârâtei Lawyers Club Pizza SRL la desfiinţarea lucrărilor descrise în cuprinsul procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor nr. 001563/01.10.2021, efectuate fără autorizaţie de construire la imobilul situat în municipiul Constanţa, str. Caşin nr. 5, bl. G1, parter, jud. Constanţa şi aducerea imobilului la starea anterioară executării lucrărilor nelegale.

A stabilit ca termen limită de executare a obligaţiilor două luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.

Mai mult, judecătorii au decis ca, dacă firma nu desființează lucrările realizate fără autorizaţie de construire, acest lucru trebuie să fie făcut de Primăria Constanța.

Instanța a obligat pârâta să plătească reclamantului suma de 20 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

Recomandare: Autorizație de funcționare pentru un restaurant. Vecinii s-au opus, Ionuț Rusu și Vergil Chițac au schimbat regulile

Firma celor doi Picu

Lawyers Club Pizza SRL, firmă fondată în 2017, administrează restaurantul RUMEN și are asociați pe pe Ioan Alexandru Picu, cu 95%, și pe Sever Picu, cu 5%.
 
Restaurantul RUMEN are sediul la parterul blocului G1 de pe strada Cașin nr. 5 cu intrare deschisă pe str. Unirii, iar din 26 septembrie 2022 de către asociații firmei LAWYERS CLUB PIZZA SRL, obiectul de activitate al societății „Restaurante”, a fost completat iar firma se va ocupa acum și de: extracția pietrișului, argilei și caolinului (cod CAEN 0812); de fabricarea betonului (cod CAEN 2363); lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor (cod CAEN 4211), lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide (cod CAEN 4221); construcții hidrotehnice (cod CAEN 4291); lucrări de foraj și sondaj pentru construcții (cod CAEN 4313).

Picu Ioan Alexandru mai este asociat la Zum Green Invest SRL, Zum Logistic Fresh SRL, Zoom Holidays SRL.

Tot în decizia adoptată de asociații firmei se menționează că mandatul administratorului Picu Ioan Alexandru este pe o perioadă de 70 de ani, acesta având puteri depline. Totodată, durata societății este nedeterminată.

Potrivit www.termene.ro, compania a raportat în 2022, o cifră de afaceri de 3,163,392 lei, profit de 906,951 și 14 angajați.

Recomandare: Prefectura Constanța a decis să nu atace hotărârea care permite deschiderea de restaurante în blocuri fără acordul vecinilor

Bani de la Ministerul Economiei și primărie

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a prezentat, pe pagina sa de Facebook, povestea restaurantului Rumen din Constanța, care a obținut finanțare prin proiectul pentru Start-Up Nation.

„Ideea noastră de afaceri a fost legată de alimentație publică. Am început cu un restaurant axat pe mic dejun. Am văzut asta într-o excursie la munte, în Franța, când dimineața tinerii se strângeau într-o patiserie locală, frumos amenajată. Ne-a plăcut mult ideea și cum în Constanța, la momentul respectiv, nu exista nimic asemănător, am înființat Rumen, pe care l-am gândit ca un loc relaxant și modern unde oricine poate veni să mănânce ceva bun și să socializeze.

Din 2018 până în prezent, afacerea noastră a tot crescut și de la mic dejun meniul a ajuns să includă mult mai multe preparate, iar acum servim mâncare pe tot parcursul zilei. Între timp, continuând investițiile, am ajuns la patru puncte de lucru permanente, plus încă unul sezonier.

Am început cu 7 angajați în 2017 și am ajuns la 16. De la cei 200.000 de lei accesați inițial prin Start-Up Nation, cifra noastră de afaceri a ajuns în prezent la peste 3.000.000 de lei. Ne-a fost greu în timpul pandemiei, dar am perseverat și ușor-ușor ne-am revenit. Planul nostru e să ne extindem în alte orașe din țară. Să începi o afacere de la zero poate să fie intimidant, dar cu pasiune, dedicare și multă muncă poți să reușești.”, au declarat cei de la Rumen, citați pe pagina de Facebook a ministerului.

Rumen Delivery SRL a avut în 2021 o cifră de afaceri de 3.301.637 lei, dar în 2022 a scăzut la 1.814.962 lei. De asemenea, profitul a scăzut de la 816.782 lei la 171.576 lei. Și numărul mediu de angajați a scăzut de la 9 la 5.

Ministerul nu a amintit nimic despre dosarul de mai sus. Nici despre faptul că societatea care administrează plaja Zoom Beach din zona Faleză Nord, Constanța, a fost amendată pentru că vindea băuturi minorilor, pentru că agenții de pază nu erau echipați și dotați corespunzător, pentru că muzica era prea tare. Mai mult, polițiștii au luat decizia să suspende activitatea firmei! Detalii AICI.

Ministerul nu a spus nici că Primăria Constanța a plătit 261.800 de lei din bani publici firmei care administrează plaja Zoom pentru a organiza un concert pe stadionul Gheorghe Hagi. Ultimul înainte de demolare. Coincidență sau nu, firma Zum Logistics Fresh Srl și-a completat obiectul de activitate cu „activități suport pentru interpretare artistică (spectacole)” la începutul acestui an. Cei care au participat – relativ puțini – au putut să își cumpere un pahar de bere de 400 ml cu 14 lei, un mic cu 5 lei, o felie de pâine cu 3 lei. Detalii AICI.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*