Ministrul Energiei, impresionat de planurile de investiții ale Oil Terminal

Sebastian Burduja și Sorin Ciutureanu
Sebastian Burduja și Sorin Ciutureanu

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vizitat, sâmbătă, compania constănțeană Oil Terminal, despre care spune că este „o companie mai importantă ca oricând pentru România şi întreaga regiune”.

„Oil Terminal este o companie din portofoliul ministerului energiei, o companie mai importantă ca oricând pentru România şi întreaga regiune. Deţine cel mai mare terminal pentru import-export ţiţei, produse petroliere şi petrochimice la nivel naţional”, a scris, sâmbătă seară, pe Facebook, ministrul Sebastian Burduja.

Acesta a anunţat că a vizitat compania, având mai multe obiective. În primul rând, analiza planului de investiţii al companiei. A fost însoțit de directorul general, Sorin Ciutureanu.

„În decembrie se finalizează un nou rezervor, cel mai mare construit după 1989, de 55.000 mc capacitate. Cererea este mare, iar în România putem şi trebuie să facem lucruri”, a transmis ministrul.

În al doilea rând, ministrul a vizitat terenul de peste 30 de hectare pe care compania românească IULIUS va investi peste 800 de milioane de euro.

„Semnarea a avut loc săptămâna aceasta, la Ministerul Energiei. Este cel mai ambiţios proiect de regenerare urbană şi cea mai mare şansă de dezvoltare pentru Constanţa şi Dobrogea”, a mai transmis ministrul Energiei. Detalii aici: Ministerul Energiei, Oil Terminal și Iulius au semnat contractul pentru cel mai mare proiect de reconversie urbană din Constanța. Va fi „un oraș în oraș”

Acesta s-a referit şi la anunţul legat de construirea unui nou terminal pentru bitum.

„Un pas mare făcut de Oil Terminal pentru diversificarea surselor de venit. Acum căutăm un partener serios pentru a investi în acest terminal. Procedura va fi competitivă şi transparentă”, a menţionat Burduja.

Acesta a felicitat managementul companiei ”pentru viziune şi determinare”.

„Voi rămâne aproape, alături de echipa Ministerului Energiei, pentru a susţine pe deplin dezvoltarea strategică a acestei capabilităţi pentru România”, a afirmat Sebastian Burduja.

În 2022, Oil Terminal a avut o cifră de afaceri de 302.678.978 lei, profit de 11.604.223 lei, datorii de 194.493.730 lei și o medie de 962 de angajați.

În Oil Terminal SA pachetul de acțiuni este deținut de Ministerul Energiei (87,7579%) și de persoane fizice și juridice (12,24%).

Sursă foto: Facebook/Sebastian Burduja

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*