Money Management: piatra de temelie a pariorilor de top

Managementul banilor este un capitol esențial din strategia oricărui jucător la pariuri sportive. Acest concept se referă la tot ce este legat de bani în activitatea de pariere, din momentul în care este alimentat contul pentru prima oară și până la cel în care sunt retrase fonduri.

Money Management este obligatoriu indiferent de agenția la care joci. Este indicat să alegi cu atenție operatorul, pentru a vedea dacă se pliază pe preferințele tale de joc. Dacă te gândești să îți deschizi cont la Superbet, este bine să citești cât mai multe păreri Superbet înainte de a face acest pas.

Valoarea cotelor, suplimentările de câștig sau taxele plătite au toate implicații în managementul banilor. De exemplu, unii operatori suportă ei taxa pe viciu de 2% pentru depuneri. Automat, bugetul pentru pariuri va fi mai mare cu 2% decât cel de la o agenție care plătește taxa din banii tăi. Un parior profesionist vorbește numai în procente, ca un antreprenor, iar Money Managementul este „planul său  de afaceri”.

Discuția despre bani la pariuri vizează două aspecte principale: bugetul alocat pentru această activitate și felul în care este  împărțit bankroll-ul pentru fiecare bilet în parte.

Bugetul

Fiecare parior are un anumit venit lunar. Acel venit trebuie împărțit între cheltuieli de primă necesitate (precum cele cu întreținerea, mâncarea, utilitățile, hainele, taxele școlare) și cheltuieli secundare, printre care se numără și cele destinate distracției. De obicei, bugetul pentru cheltuielile de primă necesitate este fix. El fluctuează numai o dată cu inflația. Cu ce rămâne se poate jongla.

Regula de aur este ca banii alocați distracției să nu interfereze cu cei dedicați cheltuielilor primare. Să spunem că ai un venit de 6.000 de lei pe lună, dintre care 2.000 de lei îi dai pe mâncare, 800 de lei pe motorină, 700 de lei pe facturi și 1.500 de lei pe grădinița copilului. Mai rămân 1.000 de lei care pot fi distribuiți în alte părți. Măcar jumătate dintre ei ar trebui să meargă spre un fond de rezervă. Așadar, rămân 500 de lei pentru distracție. Aceasta este suma maximă pe care o poți dedica pariurilor.

Repartizarea bankroll-ului

După ce îți alimentezi contul, trebuie să te gândești la strategia pentru stabilirea fiecărei mize în parte. Aici sunt multe variante. O primă opțiune ar fi să procedezi așa cum fac profesioniștii și să ajustezi miza în funcție de bankroll și de cota biletului (vorbim despre cota reală, calculată de tine în urma analizării meciului, nu neapărat de cea de pe site-urile de pariuri). Îți poți stabili câteva praguri:

  • 10% din bancă pentru cote cuprinse între 1.20-1.60;
  • 7% din bancă pentru cote cuprinse între 1.60 și 1.80;
  • 5% din bancă pentru cote cuprinse între 1.80 și 2.20.

Pariorii profesioniști, care au pe mână bugete de sute de mii de euro, mizează maxim 5% din bankroll pe un bilet.

O altă posibilitate este să îți împarți bugetul în unități și să aloci unități în funcție de riscul pe care îl atribui biletului. Cele mai riscante bilete vor avea miza de 1/10, iar pe cele „foarte sigure” se poate paria 10/10. Poți actualiza săptămânal valoarea unității. Să spunem că pornești la drum cu 100 de lei și împarți această sumă în 100 de unități. Așadar, unitatea va avea valoarea de 1 lei. La începutul săptămânii următoare, poate vei avea în cont 130 de lei. Valoarea unității va deveni 1,3 lei.

Cine are un buget foarte mic este tentat să apeleze la strategia „Easy Money”. Începătorii pun toți banii pe un singur bilet. Jucătorii cu experiență își împart banca în patru părți și pariază fiecare sfert până ating o țintă de profit.

Apropo de strategii de pariere, una dintre cele mai populare este Cota 2, care presupune împărțirea bugetului în părți egale și plasarea mizelor egale pe bilete cu cota aproximativă 2.00. De asemenea, poți apela la o strategie bazată pe miză progresivă, precum Martingale (miza este dublată după fiecare pariu necâștigător, pe cotă minimă 3.00) sau Fibonacci (miza biletului este suma mizelor precedentelor două bilete, dacă acestea au fost necâștigătoare, pe cotă minimă 3.00).

Nicio metodă de management al banilor nu garantează succesul, dar asigură cadrul unui joc organizat, fără de care nu ai nicio șansă să reușești în pariuri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*