Municipiul Constanța și Consiliul Municipal, pârâte într-un proces de 781 milioane lei

radet constanța

Bugetul municipiului Constanța pe anul 2022 este estimat la 1,2 miliarde lei. Un buget de două ori mai mic față de cel din Cluj-Napoca. Orice leu contează. Să pierzi mai mult de jumătate din el ar fi catastrofal. Asta s-ar putea însă întâmpla în ceea ce am numit „procesul anului”.

Electrocentrale Constanța SA, societate aflată în insolvență, a angajat o firmă de avocatură din București și cere răspunderea municipiului Constanța, dar răpunderea personală a 17 persoane, până la concurența sumei de 781.551.796,77 lei, conform tabelului definitiv consolidat al creanțelor debitoarei RADET Constanța, aflată în faliment, publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvență nr. 7791 din 5 mai 2022.

Primul pe lista pârâților este municipiul Constanța, reprezentat legal prin primarul Vergil Chițac. Pe locul al doilea se află Consiliul Municipal Constanța. Urmează, apoi, mai multe nume din conducerea RADET, printre care se numără Liviu Popa, fost director general, Mamut Eden, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație, foști membri în consiliul de administrație, printre care se numără Răducu Popescu și Ilie Răchieru.

Este evident că, dintre toți pârâții, singurul care ar putea achita această sumă este municipiul Constanța.

ELCEN cere răspunderea în solidar, adică fără să fie stabilit cu exactitate suma plătită de fiecare pârât.

Judecătorii nu au stabilit încă primul termen de judecată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*