Oameni de afaceri din Brazilia au venit la CCINA Constanța

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, prin Ruxandra Serescu – Director General, i-a primit, astăzi, 19 septembrie 2023, pe participanții Misiunii de Afaceri din Brazilia – Santa Catarina în România, găzduind și asigurând sprijin în organizarea întâlnirii dintre delegaţia formată din oameni de afaceri brazilieni și reprezentanții firmelor românești interesate de noi oportunități de business.

Delegația, sosită în România prin programul „Afaceri dincolo de granițe: Misiune de afaceri în România”, a fost însoțită de domnul Edson Roberto Dreher, Consul Onorific al României în Statul Santa Catarina.

Misiunea Economică Braziliană în România a fost organizată de FACISC – Federația Asociațiilor de Afaceri din Santa Catarina, Asociația de afaceri din Iporã do Oeste, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe din România şi a Ambasadei României în Republica Federativă a Braziliei.

Orientarea strategică a misiunii de afaceri a fost trasată atât în scopul promovării dezvoltării relațiilor comerciale, cât şi în cel al explorării oportunităților de afaceri între statul Santa Catarina-Brazilia și România. Misiunea a avut ca obiectiv principal consolidarea legăturilor economice și comerciale dintre cele două țări, cu identificarea de parteneriate potențiale, investiții și colaborări bilaterale.

Delegaţia oamenilor de afaceri brazilieni a fost formată din reprezentanţi ai 17 companii cu următoarele domenii de activitate: transport şi logistică, construcţii civile şi dezvoltatori imobiliari, tehnologia informaţiei, automatizări şi electronică, agricultură, biotehnologie, maşini şi echipamente agricole, industria alimentară, mobilier şi lemn, energii regenerabile, turism, cultură etc.

Printre domeniile care au atras în mod deosebit interesul celor prezenți, s-au evidențiat agricultura, turismul, transportul, energia regenerabilă, nefiind lăsată deoparte nici tema academică, cu posibilitatea derulării unor programe studențești adresate tinerilor români și brazilieni. 

Reprezentanții firmelor din Constanța, invitate la eveniment, s-au arătat interesați de oportunitățile de colaborare româno-braziliană, prin realizarea unor parteneriate comerciale durabile, conectate la piețele specifice și la provocările actualității economice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*