Patru operatori de la Târgul de Crăciun au fost închişi temporar de Protecția Consumatorilor FOTO VIDEO

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa a anunţat, sâmbătă, că au fost verificaţi 13 operatori economici de la Târgul de Crăciun din municipiul Constanţa.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a declarat că acest târg este, de fapt, un bâlci care poate pune în pericol sănătatea consumatorilor.

„În rarele momente când ajung în oraşul Constanţa, într-unul dintre acestea am avut ocazia să văd ceea ce dorea Târgul de Crăciun, acesta având în schimb un aspect mai mult de bâlci, motiv pentru care am rugat colegii de la Comisariatul Judeţean să facă o vizită acolo să ne lămurim ce e în spatele uşilor închise. În spatele uşilor închise pentru locaţiile de alimentaţie publică nu există apă, cu toate că aceasta este obligatorie în momentul în care serveşti produse alimentare, condiţiile în care sunt depozitate alimentele aproape direct pe trotuar, de asemenea, sunt neconforme, jucăriile şi jocurile, tiribombele şi toate cele de gen lasă nu numai ca aspect de dorit, ci ca şi funcţionalitate. De asemenea, din păcate, jocurile alese nu sunt cele care să poată oferi, în afară de câteva beculeţe, şi siguranţă celor mici. Alimentaţia publică nu poate fi făcută într-o variantă pe încercatelea, în sensul că cei care ajung acolo îşi încearcă efectiv norocul, alimentele gestionate sunt unele cu grad ridicat de periculozitate pentru că carnea de porc ţinută în condiţii improprii poate reprezenta un real pericol. Toate acestea puse cap la cap m-au făcut să fac asocierea dintre ceea ce se doreşte târg şi ceea ce este, de fapt, un bâlci”, a afirmat Horia Constantinescu.

Astfel, echipele de control au constatat lipsa fluxului tehnologic, că apa pentru igienizarea vaselor şi a alimentelor este depozitată în butoaie de plastic, pavimentul era deteriorat, ustensilele erau neprofesionale, se găteşte în praf, fără a exista o protecţie, lipsea cloramina, nu erau menţionate data pe preprate, lipsea cântarul sau dacă acesta exista nu putea fi omologat, condimentele erau expirate, carnea de porc avea modificări organoleptice.

De asemenea, pentru partea de agrement, comisarii CJPC au constatat că nu era afişat regulamentul şi nici atenţionările sau avertizările, la maşinuţele electrice în dreptul jetonului exista o placă din fier cu butoni din metal, fără să existe protecţie, iar la celelalte spaţii de joacă s-a constatat că majoritatea nu aveau centura sau aceasta era ruptă.

Echipele de control au închis temporar patru operatori economici şi au dat amenzi în valoare de 21.000 de lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*