Patrulaterul supermarket-urilor

O zonă din Constanța va avea una din cele mai mari concentrații de supermarket-uri pe metru pătrat. Patru magazine sunt sau vor fi construite la distanță de câțiva pași unul de altul. Se întâmplă în cartierul Inel 2.

Acolo există deja un MegaImage și un Penny (construit pe locul unei foste parcări). În prezent, se lucrează de zor pentru inaugurarea unui Kaufland. Autorizația de construire a fost emisă de Primăria Constanța pe 12 ianuarie 2023, după ce primarul anunțase că acolo nu se va construi niciun Kaufland și i-a numit pe cei care au anunțat informația „detractori”. Detalii aici: Magazinul Kaufland despre care primarul Constanței a spus că nu se va construi niciodată este aproape gata

Pe 22 februarie 2023, Primăria Constanța a emis o autorizație de construire și pentru un LIDL, aflat chiar lângă viitorul Kaufland. Acesta va fi ridicat în locul fostei piețe Brick, în timp ce Kaufland ocupă zona în care era o parcare, dar și teren de lângă.

Traficul în zonă va fi mult îngreunat. Primăria a acceptat ca cei care construiesc să amenajeze două noi sensuri giratorii. Sensurile vor fi realizate de Tomis General Contractor SA, iar apoi le va preda către Confort Urban, administratorul drumurilor din oraş.

Acestea nu sunt însă singurele magazinele din zonă. Foarte aproape se mai află magazinul Brick, deținut de oameni din fosta conducere a primăriei, câteva mai mici, dar și complexul comercial Marvimex. Pentru amatorii de chilipiruri, tot la doi pași distanță se află și o piață pe care localnicii o numesc „la ruși”. Condițiile de vânzare nu sunt deloc ce trebuie pentru un comerț modern.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*