Peste 100.000 de turiști pe litoral, în minivacanța de 1 mai

80% dintre ei au venit în Costinești pentru festivalul „Beach, please!”

Peste 100.000 de turiști și vizitatori au fost pe litoral, în minivacanța de 1 mai, din care 80% în Costinești.

„Peste 400 de evenimente organizate pe Litoral, de la cele muzicale de renume internațional, la culinare și sportive, un grad de ocupare de 90% din capacitățile de cazare de pe Litoral deschise deja, zeci de mii de oameni la evenimente – pe plaje, în cluburi, pe terase si în restaurantele din Constanța, Mamaia, Mamaia Nord, Eforie, Costinești și Vama Veche! În zona cluburilor din Mamaia, a fost un weekend  mai plin decât orice alt weekend din toată vara trecută, iar în privința numărului de turiști străini, peste 10.000 de vest europeni prezenți la Sunwaves, editia nr 30, pe lângă miile de turiști români, au plasat, și de această dată, Mamaia pe Harta destinațiilor consacrate pentru festivalurile de muzică electronică. La Costinești am avut, asa cum am si anunțat, o frumoasă surpriză, la festivalul „Beach, Please! – stabilit ca evenimentul care a atras cel mai mare număr de participanți din acest weekend – peste 80.000 participanți, în 4 zile de festival și un adevărat fenomen, care determină restructurarea întregii stațiuni Costinești – deja s-au pus in vânzare biletele pentru ediția 2024. Câteva mii de turiști împătimiți de Vama Veche au ocupat plajele si cluburile preferate, iar familiile cu copii au preferat și Eforie și Venus, stațiuni recunoscute pentru farmecul profilat pe relaxare, facilitații all inclusive, dar și pentru tratament și repunere în formă.”, a precizat Corina Martin, secretar general Federația Patronatelor din Industria Ospitalitătii din România (FPIOR) și președinte de onoare RESTO Constanța.

Aceasta a criticat acțiunile de control din timpul minivacanței.

„Numărul foarte mare de turiști atrași de noi și eforturile fantastice pe care operatorii privați le-au făcut, pentru a atrage acești turiști – au fost, din păcate, dublate de un număr enorm de mare de acțiuni de control, din partea tuturor instituțiilor cu atribuții de control – ANPC, DSV, DSP, Politie locala, ANAF, ISU etc.  Nu considerăm normală o asemenea atitudine, care aduce acțiuni de control ÎN TIMPUL celui mai greu weekend pentru operatori! Controalele trebuiau să se desfășoare ÎNAINTE de startul acestui weekend, să vizeze dacă cei care au anunțat evenimente au avizele si autorizațiile, dar și condițiile necesare pentru a derula acele evenimente – și nu în timpul unei afluențe atât de mare de turiști și vizitatori, când nu există, practic, timpul și disponibilitatea necesare pentru a da explicații și documente echipelor de control.”

În toată această perioadă, angajații Ministerului Afacerilor de Interne au asigurat buna desfășurare a evenimentelor. Nu au fost probleme deosebite, cu excepția celor circa 100 de traficanți de droguri depistați mai ales în Mamaia Nord. Unii dintre ei sunt cetățeni străini.

Reamintim că ministrul Turismul, Daniel Cadariu, a amenințat că va retrage statutul de stațiune turistică pentru Costinești. Detalii aici: Cum vrea ministrul Turismului să-și omoare cloșca cu puii de aur. Cazul Costinești

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*