Peste 63% din mașinile verificate de RAR în trafic aveau probleme

registrul auto roman

Registrul Auto Român a verificat, în anul 2020, în județul CONSTANȚA, 1.508 de vehicule în trafic. Dintre acestea, 63,73% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 113 (7,49%) prezentau pericol iminent de accident.

Din totalul autovehiculelor oprite, în 11,53% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 1,92% aveau probleme legate de identificare și 1,79% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în acest județ au fost aplicate 359 de amenzi contravenționale și au fost retrase 347 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Directorul tehnic al RAR, ing. Claudiu Mija

Situația la nivel național, AICI.

Citește și: Șefii taximetriștilor țin cu dinții de trecut

Fii alături de noi pe Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*