Piraeus Bank România se transformă în First Bank

Consiliul de Administraţie al Piraeus Bank România, întrunit miercuri, 12 septembrie 2018, a luat decizia schimbării denumirii societăţii şi a brandului comercial Piraeus Bank România (PBR), a noua bancă din România, după active, în „First Bank”, a anunţat banca vineri, într-un comunicat de presă.

„Procesul de rebranding va începe la sfârşitul anului 2018 şi va continua în lunile care vor urma. Trecerea la noul brand va fi vizibilă, gradual, pe parcursul întregului proces. Activitatea băncii se va desfăşura normal. Toate angajamentele contractuale încheiate între bancă şi clienţii săi rămân active şi nu vor fi afectate de adoptarea noii identităţi de brand”, se subliniază în comunicatul de presă emis de Piraeus Bank România.

Modificarea se face în condiţiile în care, la 28 iunie 2018, Piraeus Bank România a fost achiziţionată de către JCF IV Tiger Holdings S.àr.l., entitate aparţinând grupului JC Flowers & Co. Este prima investiţie pe care fondul o face pe piaţa din România şi în Europa Centrală şi de Est. Finalizarea procesului de tranziţie către noul brand va fi anunţat de bancă tuturor clienţilor săi.

Cu sediul în Bucureşti, Piraeus Bank România operează prin 100 de unităţi bancare, are 1.200 de angajaţi şi aproximativ 130.000 de clienţi activi. La finele anului trecut, PBR era pe locul 11 în topul băncilor în funcţie de active, cu active în valoare de aproximativ 6,447 miliarde de lei, reprezentând o cotă de piaţă de 1,51%, în scădere de la 1,67%, în anul anterior.

„Avem susţinerea unui investitor internaţional de anvergură, a cărui forţă financiară, dar şi expertiză ne permit să îmbrăţişăm standardele unui banking modern”, a spus Dominic Bruynseels, preşedintele executiv al Piraeus Bank România.

J.C. Flowers & Co. este unul dintre cele mai mari fonduri de private equity, dedicat investiţiilor globale în industria serviciilor financiare – gestionează active de aproximativ 6 miliarde de dolari şi are birouri în New York şi Londra. Fondat în 1998, J.C. Flowers & Co. a investit peste 15 miliarde de dolari în 53 de companii de portofoliu din 18 ţări, într-o varietate de subsectoare ale industriei financiare, ce includ domeniul bancar, asigurări, reasigurări, servicii financiare specializate şi servicii de management al activelor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*