Polițiștii locali și funcționarii din Primăria Constanța vor avea salarii mai mari

Primarul Constanței, Vergil Chițac, PNL, le propune consilierilor locali să voteze pentru majorarea salariilor funcționarilor din primărie, inclusiv a polițiștilor locali. Asta cu toate că în municipiul Constanța cheltuielile sunt mai mari decât veniturile cu 194 milioane lei și că recent consilierii au tăiat masiv din investiții.

Pe 17 noiembrie 2022, o comisie de negociere a grilei de salarizare, condusă de primar și întrunită la cererea sindicatului, a stabilit noile salarii.

Comisia a stabilit ca salariile celor care au funcție de conducere să nu crească, dar să se majoreze salariile de bază pentru cei cu funcții publice sau contractuale de execuție, cum ar fi cele de: auditor, consilier, inspector, consilier achiziții, consilier juridic, polițist local, referent, expert local, casier, muncitor.

Salariile vor crește de la 1 decembrie 2022.

Un consilier, consilier achiziții publice, consilier juridic, expert, inspector, polițist local cu studii superioare va avea un salariu de bază cuprins între 3.500 de lei pentru debutanți și 6.900 de lei pentru grad profesional superior. Acestea sunt salariile pentru gradația zero, cea mai mică. Cea mai mare gradație e 5.

Acum, salariul acestora este cuprins între 3.565 de lei și 6.575 de lei.

Un referent de specialitate și un polițist local care au studii medii vor avea un salariu cuprins între 3.200 de lei pentru debutanți și 4.269 de lei pentru gradul profesional superior. Acum, salariul acestora este cuprins între 2.645 de lei și 3.552 de lei. Acesta este valabil pentru gradația 0. La gradația 5 ajunge la 4.423 de lei. În cazul acestora, creșterea salarială depășește 21%.

Repetăm, vorbim de salarii de bază la care se mai adaugă sporuri.

Salariile propuse le găsiți AICI. Salariile în plată, AICI.

V-ar putea interesa și: Vergil Chițac, un om bogat. Venituri de peste 20.000 de lei pe lună, patru terenuri și imobile vândute în ultimul an

Vergil Chițac rămâne cu salariul de bază de 18.720 de lei, secretarul general cu 16.445, viceprimarii Ionuț Rusu, Florin Cocargeanu și city managerul Felicia Ovanesian cu 16.440 de lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*