Prefectul Constanței spune că sunt suficiente paturi libere la Spitalul de Boli Infecțioase pentru bolnavii de coronavirus

Prefectul Constanței spune că sunt suficiente paturi libere la Spitalul de Boli Infecțioase pentru bolnavii de coronavirus, în momentul de față.

„Privesc cu stupoare cum unii politicieni locali s-au gândit că pot câștiga capital politic prin atacuri fără fundament la adresa mea. Un adevărat linșaj mediatic, prin care să obțină încă 1, 2 procente în plus, folosind un subiect atât de sensibil, epidemia de coronavirus. Da, astăzi la Constanța au ajuns peste 220 de cetățeni ROMÂNI din Italia, care nu mai găseau nicio soluție de subzistență în Peninsulă. Oameni care aveau nevoie să se întoarcă în țară, pentru că, peste hotare, nu au garanția că vor primi un tratament adecvat, dacă situația ar cere-o. Propun un exercițiu de imaginație și îi rog pe acești iluștri politicieni locali să se pună în pielea ROMÂNILOR care au ajuns astăzi, în țara lor. În lupta împotriva răspândirii virusului COVID-19, nu mai discutăm de fiecare județ în parte, de practicile fiecărui județ, de politici locale. Această luptă trebuie să fie un efort comun al ROMÂNIEI, iar în acest caz, al transportului umanitar din Italia, s-a considerat că județul nostru este cea mai potrivită variantă de repatriere.”, a spus prefectul George Niculescu.

Iată ce a mai declarat:

„🔵 De ce rămân oamenii în Constanța?
Pentru că transportul fiecărui OM în județul de baștină ar reprezenta un risc în plus, un factor de răspândire ridicat, pe tot teritoriul țării. Procedura prin care cei 225 de OAMENI au ajuns în centrul de carantină a fost foarte strictă, foarte bine pusă la punct, iar acum, românii noștri sunt în siguranță și păziți cu maximă atenție de oamenii legii.

🔵 Face Constanța față unui număr atât de mare de persoane suspecte de infectare cu COVID-19?
În momentul de față, sunt suficiente paturi libere la Spitalul de Boli Infecțioase, iar Spitalul de Pneumoftiziologie de la Palazu va fi adaptat pentru a deveni al doilea spital de infecțioase. Totodată, probele recoltate de la cei veniți din Italia vor fi analizate la București, așadar, nu există niciun risc ca oamenii din Constanța să nu beneficieze de resursele de testare! Sistemul medical se adaptează zi de zi acestei situații unice cu care se confruntă România, iar eu am mare încredere că răspunsul medical va fi unul adecvat. Prilej cu care reiterez aprecierea pentru toți medicii și tot personalul medical din județul Constanța, din Dobrogea și din toată țara.

🔵 Au motiv constănțenii să se teamă?
NU! Pentru că toți cei 225 de oameni sosiți din Italia se află în CARANTINĂ, nu în izolare, astfel că se află sub pază 24 de ore din 24. Este falsă ipoteza că acești oameni vor merge pe străzile Constanței și vor fi un pericol pentru constănțeni. Acest pericol este doar o himeră amplificată de oportuniștii politicii locale.

Am fost ținta unui atac perfid, dar mă așteptam la asta. Pe lângă unitate, empatie și bună credință, crizele scot la iveală și ce este mai rău în oameni. Pe această cale, îi rog pe toți politicienii de carieră din Constanța și nu numai, să nu mai profite de situația de criză în care ne aflăm cu toții. În schimb, îi invit să pună umărul la lupta noastră, a românilor și chiar să vină cu soluții, nu doar cu acuze și intoxicări!”

1 Comentariu

  1. Radu Mazare, din puscarie, isi continua afacerile, oferind Hotelul Flora contra cost pentru carantina celor din Torino, zona infectata. Acesti „italieni” nu au nimic comun cu constantenii. Ce cauta in Constanta, sa ne imbolnaveasca? Venirea lor este un atentat la siguranta noastra. Ei au fost solidari cu constantenii, cand au plecat in Italia? Prefectul, in slugarnicia lui, ofera paturi in spital celor care ne aduc boala in zona. Cum e posibil un asemenea comportament? Daca virusul se va extinde in Constanta, constantenii unde vor fi internati? Asta sa ne lamureasca prefectul. Noi, locuitorii Constantei, consideram ca e normal ca fiecare „italian” sa se duca in satul sau orasul lui de bastina, daca tot s-au reintors in tara, sa i se asigure carantina in capitala judetului de unde a plecat. Pana acum cateva luni, afirmau pe internet cat de bine o duc in Italia si Spania, desconsiderand tara natala, spunand ca le miroase a…, acum se intorc cu coada intre picioare, plini de cadouri, de coronavirus. Noi, constantenii nu avem nevoie de darurile lor. Sa se duca la casele lor, sa se izoleze acolo. De ce sa fie contaminati constantenii? Cine-i doreste aici, in Constanta, sa si-i ia la ei acasa. Au aparut in oras multe masini straine de Constanta, lumea comenteaza pe Replica de Constanta ca au au venit rudele”italienilor” sa-i viziteze. O nebunie, care nu va aduce decat mult rau, localnicilor. Cine ia asemenea decizii, fara sa se gandeasca la ce ii expune pe constanteni, nu merita sa ne reprezinte interesele, ii este indiferenta soarta constantenilor. Prefectul stie ca nu gasim absolut deloc masti, manusi, spirt medicinal, dezinfectanti in farmacii, chiar daca a intrat o mare cantitate de masti in tara? De unde sa le procuram pentru a ne proteja cand mergem la alimentara sau farmacie, mai ales acum, cand ne-a fost adusa boala in oras? Sa ne lamureasca dl. prefect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*