Prețuri la târgul de Crăciun din Constanța: 7 lei micul, 18 lei scoverga simplă VIDEO

Târgul de Crăciun din Constanța s-a deschis oficial ieri, 30 noiembrie, în parcul din fața Teatrului Național Oleg Danovski. Am fost să îl vedem ca să vă spunem la ce vă puteți aștepta.

La „Cabana dacilor”, sfârâiau micii, cefele de porc și frigăruile pe grătare. Un bucătar asudat se ștergea pe frunte și își sufla nasul, înfierbântat de focul pe care stătea magica marfă de Crăciun. Prețuri: 7 lei un mic, 12 lei suta de grame de ceafă de porc, 20 de lei suta de grame de pastramă de oaie, 70 de lei o saramură de crap cu mămăligă. Îmi aduc aminte că am mâncat un prânz cu trei feluri la un restaurant Michelin din Cracovia cu 54 de lei. Niște săraci polonezii!

Punctul de atracție: roata îmbrăcată într-o lumină albastră, așezată în fața Teatrului Național de Operă și Balet Constanța. Biletul costă 15 lei de persoană pentru două minute. A funcționat aproape goală cât m-am învârtit pe acolo. Plătesc inclusiv copilași de peste trei ani.

Atenție! Lângă roată este un stâlp din care ies câteva cabluri. Un copil purtat pe umeri le poate atinge fără probleme. N-am avut nebunia să le ating, îmi doream să ajung întreg acasă.

Atenție și pe unde călcați. Unele gropi sunt acoperite cu bucăți de plastic, altele sunt pline de apă, deși nu a mai plouat de trei zile. În fine, atenție și la mașinile parcate în acest loc magic. Da, sunt și mașini parcate: autoturisme, dubițe. Ba chiar și un utilaj greu.

În spatele roții, nebăgată în seamă de nimeni și ascunsă printre false pungi de cadou, stă statuia „Faun și nimfă” unul dintre monumentele istorice ale județului Constanța, realizată de către sculptorul Constantin Baraschi în anul 1963.

Găsiți și porumb fiert. 15 lei coceanul. Comerciantul e cinstit. Scrie pe etichetă că este congelat. Nici nu avea cum altfel. Găsiți și tradiționalul colac secuiesc – 25 de lei. Clătitele costă între 17 și 22 lei. Bucata, nu perechea. Dacă vă face cu ochiul un cocktail „Pink is hot”, trebuie să plătiți 25 de lei.

Dacă simțiți nevoia să mâncați un „wurst sandwich” în târg, pregătiți 28 de lei.

Sau poate vreți o neaoșă scovergă. 18 lei costă una simplă. Dacă o vreți cu zahăr, e 20 de lei. Dacă sunteți chiar pretențioși și vreți pe ea un strop de Nutella, plătiți 22 de lei. Pentru „pretențioși”, există varianta cu brânză și smântână. 25 de lei.

Lângă zona de mâncare sunt niște mizerii pentru copii. „Pink Date” și „BarberCut”. Ceva chestii în care pui bani ca să poți avea șansă să ridici și câștigi o jucărie. Cireașa de pe tort: un aparat de dat cu pumnul. Un băiețel încearcă să o convingă pe mama lui să îl lasă să-și încerce forța. „Nu e scump, mami”. „N-am mărunt, hai.”, este strategia mamei de a-l lua de acolo. Face doi pași și poate admira, pe lateralul mașinăriei, desenul unei femei care îl privește languros dintr-un costum de baie.

Puteți vedea și un trist carusel Coca Cola, nefolosit de nimeni, dar și alte mașinării în care cei mici își pot încerca norocul. „Hai vinto!” scrie, pe unul din ele, ca să ne aducă probabil aminte de sorgintea noastră latină.

Târgul de Crăciun nu e organizat gratis. Primăria Constanța plătește peste 900.000 de lei pentru el. Dacă vreți să aflați cine ia banii, citiți AICI.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*