Prim-vicepreședintele TNL Constanța, economist Florin Pîrvulescu: Cerem Guvernului să renunțe la orice intenție de a majora salariul minim de la 1 noiembrie. Îi distruge mai ales pe tinerii antreprenori

Prim-vicepreședintele TNL Constanța, economist Florin Pîrvulescu

Prim-vicepreședintele TNL Constanța, economist Florin Pîrvulescu, cere Guvernului să renunțe la orice intenție de a majora salariul minim de la 1 noiembrie.

Intenția Guvernului Dăncilă-Dragnea de a majora salariul minim de la 1 noiembrie, în mai puțin de 10 zile, demonstrează că premierul și ministrul Muncii nu au cunoștințe economice nici măcar la nivelul unui elev de clasa a XI-a și își bat joc de mediul de afaceri. Tineretul Național Liberal cere Guvernului să renunțe la orice intenție de a majora salariul minim de la 1 noiembrie, în condițiile în care această prevedere i-ar distruge mai ales pe tinerii antreprenori. Este regretabil că astfel de persoane ajung să conducă un minister, în condițiile în care nu au avut nici măcar o firmă cu 3-4 angajați cărora să le plătească lunar salariile și care, la rândul lor, au familii de întreținut. Considerăm că orice creștere a salariului minim ar trebui să se facă în conformitate cu realitățile din economie, nu din pixul unui ministru vremelnic care vrea să mai câștige câteva voturi. De asemenea, introducerea unui salariu minim diferențiat, de 2.350 lei pe lună, pentru angajații cu studii superioare și pentru angajații cu 15 ani vechime este o prevedere profund discriminatorie la adresa tinerilor. Promovarea în baza unor criterii precum competența și meritocrația reprezintă un concept străin de actual guvernare.

În egală măsură, subliniez haosul decizional din interiorul Guvernului în condițiile în care ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, spunea că salariul minim nu trebuie impus în economie, în mediul privat. Mediul de afaceri acuză frecvent, pe bună dreptate, lipsa de predictibilitate și modificările de legislație realizate peste noapte, în încercarea de a mai petici bugetul public pentru a satisface pomenile electorale ale majorității PSD-ALDE. Guvernul Dăncilă-Dragnea nu ar fi stare să facă un plan de business viabil pentru o firmă cu câțiva angajați, dar să mai și gestioneze economia unei țări. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care cei mai bine pregătiți tineri pleacă din România, iar exodul creierelor este una dintre problemele majore cu care se confruntă țara noastră”, susține prim-vicepreședintele Filialei Constanța a Tineretului Național Liberal, Florin Pîrvulescu.

Filiala TNL Constanța reiterează faptul că o creștere durabilă a economiei, care poate genera o creștere noninflaționistă a salariilor, se poate realiza numai prin predictibilitate, investiții în infreastructură și, nu în ultimul rând, prin reducerea birocrației.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*