Primăria Constanța a inaugurat un spital modular, investiție de 10 milioane euro

Primăria Constanța a inaugurat, pe 19 februarie, spitalul modular aflat în curtea Spitalului de Boli Infecțioase.

Potrivit Cristinei Schipor, director DSP Constanța, avizul de funcționare va fi semnal azi de către DSP, iar de mâine va funcționa spitalul. Mai jos puteți vedea imagini de la vizita oficială de azi a primarului Vergil Chițac și a echipei sale.

Corpul modular are 52 de paturi, dintre care 10 sunt la  Anestezie Terapie Intensivă (ATI) și este dotat cu aparatură medicală şi echipamente de ultimă generaţie, cu farmacie și laborator. Spitalul modular dispune, de asemenea, de un sistem de rezonanță magnetică (RMN) și un computer tomograf, serviciile de imagistică fiind o premieră pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Valoarea totală a proiectului este de 10 milioane de euro.

„Asistăm la un mare moment pentru Constanța. De 40 de ani nu s-a mai construit un spital în oraș, de aceea deschiderea Spitalului Modular este un motiv atât de mare de mândrie. S-au depus eforturi enorme, asta pentru că așteptările noastre au fost mari și am făcut tot posibilul să îndeplinim fiecare obiectiv pe care ni l-am propus, întotdeauna cu gândul la cât de mult o să vină în sprijinul cetățenilor. Tot ce vedeți aici reprezintă echipamente de ultimă generație. Asta este normalitatea către care trebuie să mergem. Am făcut puțină presiune că să deschidem spitalul mai repede pentru că acesta este sezonul în care trebuie să funcționeze”, a precizat Vergil Chițac, primarul Constanței.

„Mulțumesc primarului pentru ca a acceptat ideea de a modifica proiectul inițial și pentru ideea de al extinde pe fonduri europene. Pe lângă paturile de spitalizare și de ATI mare câștig este laboratorul de imagistica medicală”, a spus Claudia Cambrea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Valoarea totală a proiectului este de 10 milioane de euro. Spre comparație, Primăria Constanța vrea să schimbe gardul Cimitirului Central și să monteze un sistem de iluminat cu leduri. Proiectul se ridică la 18,6 milioane lei, adică 3,7 milioane euro. Cât o treime din spital.

La eveniment au participat și primarul Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu, prefectul Silviu Coșa, Dan Marcel Iliescu, rectorul Universității Ovidius, directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență, Ionuț Ionescu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*