Primăria Constanța a semnat contractul pentru bulevardul Madrid, care va costa 117,9 milioane lei

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a semnat ieri, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul de finanțare pentru construirea bulevardului Madrid prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“.

Noua arteră rutieră va face legătura între strada Amsterdam și bulevardul Aurel Vlaicu cu care se va intersecta în sensul giratoriu Vivo Nord.

Lungimea totală a bulevardului va fi de 2.730 m, va avea 4 benzi de circulație, câte 2 benzi pe fiecare sens, iar lățimea aceastuia va fi de 21,5 m, compusă din 14 m carosabil și 3,75m trotuare laterale. Acestea vor avea o parte pietonală, spații verzi și pistă pentru biciclete cu un sens de circulație de fiecare parte.

De asemenea, vor fi amenajate 6 stații de autobuz pe fiecare sens de circulație, care vor fi amplasate în alveole, dotate cu cabine, bănci, panouri informative și coșuri de gunoi.

Noua arteră va contribui la decongestionarea traficului rutier de pe b-dul Tomis (DN2A), la crearea de noi oportunități de dezvoltare în zonă. Totodată va fi dezvoltată infrastructura pentru circulația bicicletelor, va crește calitatea și ponderea transportului public, la fel ca și măsurile de siguranță pentru conducătorii auto, pietoni și bicicliști.

Valoarea proiectului este de 117,9 milioane lei, iar termenul de finalizare este 24 de luni de la data semnării contractului de finanțare.

Recomandări:

Cine va fi expropriat pentru bulevardul Madrid. Pe listă sunt finul lui Becali, familia Maticiuc, apropiații lui Mazăre

Secretar de stat: oamenii nu își doresc nici locuri de parcare, nici șosele mai late

Bulevardul Madrid din Constanța va costa de două ori mai mult decât o autostradă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*