Primăria Constanța a strâns circa 100.000 de euro în prima lună de parcare cu plată

Sistemul de parcare cu plată prin sms sau aplicație este funcțional din data de 18 iunie 2021. Am solicitat primăriei să ne spună câți bani s-au strâns de atunci până acum (cu precizarea că sumele se strâng de către Confort Urban, o societate comercială aflată în subordinea primăriei.

Am cerut datele pentru fix o lună calendaristică, adică perioada 18 iunie – 17 iulie 2021.

Vorbim despre două tipuri de încasări: în lei și în euro. Au plătit în lei cei care au folosit cardul, iar în euro cei care au achitat prin sms. Așa funcționează sistemul.

În total, în această perioadă, s-au înregistrat 133.373 de tranzacții, dintre care 23.232 cu cardul și 110.141 prin SMS.

Din tranzacțiile cu cardul s-au strâns 89.964 de lei, sumă care include TVA. 80.805,04 lei au rămas la primărie, restul de 9.158,96 lei reprezintă comisionul procesatorilor.

Din tranzacțiile prin SMS s-au strâns 85.049,64 de euro. De data aceasta, suma nu include TVA. Din acești bani, 76.390,99 euro au rămas la primăriei, iar restul de 8.658,65 euro au ajuns la procesatori.

Dacă transformăm sumele în euro, reiese că Primăria Constanța a încasat aproape 100.000 de euro într-o lună din parcările cu plată.

Vorbim despre o lună în care nu au funcționat parcările în toate zonele, acestea fiind introduse treptat. Procesul nu s-a încheiat încă. Pe de altă parte, este și o perioadă plină de sezon, în care parcările din zone precum Mamaia și Portul Tomis sunt pline. În weekend, de pildă, cu greu se găsea un loc liber de parcare în portul Tomis, în ciuda faptului că ora costă 4 lei.

Potrivit regulamentului, „sumele încasate din taxe/abonamente și amenzi pentru parcare vor fi folosite exclusiv pentru modernizarea logisticii de mobilitate urbană durabilă, înființarea de noi spații verzi, amenajarea și edificarea de noi spații de parcare.”

Vă recomandăm și:

Tot ce trebuie să știi despre parcarea în municipiul Constanța (în 13 imagini)

Parcarea cu plată goală, trotuarele pline de mașini

Orașe fără mașini. Ce face Boc în Cluj Napoca

În Constanța se poate plăti, deja, abonament de parcare pentru zona 2

Hotelierii din Mamaia pot închiria locuri de parcare cu 70 de bani pe oră

Cum fentează turiștii taxa de parcare din Mamaia

Și în Londra, parcarea rezidențială este, în unele cazuri, mai ieftină decât în Constanța

Parcarea în Milano, gratuită pentru rezidenți. Fără plăcuțe

Parcarea în Constanța, discriminatorie și printre cele mai scumpe din Europa

Brest, Franța, oraș înfrățit cu Constanța. 16.000 de locuri de parcare gratuite din 20.000. La cele plătite ți se oferă pază, umbrele și cărucioare pentru copii

În Berlin, parcarea rezidențială costă de 4 ori puțin decât în Constanța. Salariile sunt de 3,54 ori mai mari

În Bruxelles, salariul este de 3,44 ori mai mare decât în Constanța, iar parcarea rezidențială este de 4 ori mai ieftină

În Copenhaga, bicicleta e aproape o religie. Și totuși, autoturismele pot parca și gratuit, spre deosebire de Constanța. Sau mai ieftin

De la 1 ianuarie 2022, se va majora taxa pentru parcarea rezidențială în Constanța

Constanța, SUFOCATĂ de mașini. De ce NU ar trebui să ne dorim PARCĂRI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*