Primăria Constanța are 10 angajați la compartimentul pentru atragerea de fonduri europene, 30 la Clubul Sportiv Municipal, peste 300 la Poliția Locală

Primăria Constanța are 10 angajați la compartimentul pentru atragerea de fonduri europene, 30 la Clubul Sportiv Municipal, peste 300 la Poliția Locală, potrivit organigramei publicată de instituție. Așa se explică poate și foarte slaba performanță în atragerea de fonduri europene.

Primarul Constanței, Vergil Chițac, le propune consilierilor municipali să voteze un proiect care vizează aprobarea organigramei și statului de funcții ale instituției. Nu va face concedieri, cum a făcut colegul său de partid, fostul primar din Oradea, Ilie Bolojan, care îi era model în campanie, ci va reorganiza câteva servicii. Nici nu va modifica cifrele de mai sus.

Numărul maxim de posturi pentru municipiul Constanța este de 1.170, care sunt repartizate astfel:

  • Aparatul de specialitate al primarului municipiului Constanța – 800 de posturi, din care sunt utilizate 487 în aparatul de specialitate al primarului, 209 sunt la Serviciul Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local și 30 la Clubul Sportiv Municipal.
  • Compartimentul pentru implementare proiecte cu finanțare din fonduri nerambursabile – 10 posturi
  • Direcția generală poliția locală – 311 posturi, din care la nivelul aparatului de specialitate au fost utilizate 280
  • Șofer autobuz școlar – 1.

Primarul propune ca numărul de posturi în cadrul „Compartiment Cabinet primar” să crească de la 4 la 6, prin preluarea a două posturi de la Compartimentul Cabinet viceprimar. Reamintim că primarul a propus desființarea postului ocupat de viceprimar ocupat de USR.

În primăria Berlin lucrează doar 207 persoane. Orașul Berlin are un număr de 17 sectoare, fiecare având 5 consilieri, în total 85. Bugetul Berlinului este de 20 miliarde euro, al Constanței este de circa 370 milioane euro.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat AICI.

Recomandare: Primarul Chițac vrea să cheltuie 4,28 milioane lei pentru a închiria beculețe de Crăciun. Mai multe beculețe, mai puțin respect pentru adevăratele priorități!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*