Primăria Eforie a finalizat cu succes un proiect de peste 21 milioane lei, fonduri europene, pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii

Bulevardul Tudor Vladimirescu din Eforie la finalul proiectului
Bulevardul Tudor Vladimirescu din Eforie la finalul proiectului

Primăria Eforie a finalizat implementarea proiectului „REABILITAREA ȘI MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII DE UTILITATE PUBLICĂ PENTRU VALORIFICAREA ATRACȚIILOR TURISTICE ÎN ORAȘUL EFORIE”, care a avut ca obiectiv general valorificarea resurselor turistice naturale specifice stațiunii balneoclimaterice Eforie cu scopul de a sprijini creșterea economică sustenabilă a zonei și creșterea gradului de ocupare a forței de muncă.         

Strada Tudor Vladimirescu înainte de proiect

Obiectivele specifice ale proiectului

1. Dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear, precum și crearea, extinderea infrastructurii de agrement, inclusiv a utilităților, prin:

– Creșterea suprafeței de spatii deschise reabilitate în stațiuni turistice.

– Creșterea numărului preconizat de vizite la obiectivele de patrimoniu cultural și natural și la atracțiile care beneficiază de sprijin.

– Creșterea numărului mediu de salariați în stațiunile turistice.

– Modernizarea infrastructurii rutiere și a utilităților din corpul drumului.

– Crearea unei piste de biciclete.

– Modernizarea sistemului de iluminat public.

– Amenajarea de trotuare/alei/trasee pietonale.

– Creșterea suprafeței de spațiu verde amenajată.

2. Creșterea numărului de vizitatori în stațiunea balneoclimaterică Eforie cu peste 20% pe o perioadă de 5 ani de la finalizarea investiției, față de anul anterior depunerii Cererii de finanțare, ca urmare a implementării proiectului de finanțare.

3. Realizarea unei campanii de informare și promovare a obiectivului turistic amenajat, până la finalizarea implementării proiectului de finanțare.

Rezultatele proiectului sunt:

  • Lungimea infrastructurii rutiere reabilitate: 2,14 km
  • Lungime pistă de biciclete construită: 1,92 km
  • Lungime trotuare/alei/trasee pietonale modernizate/realizate: 3,63 km
  • Lungime sistem de iluminat public (ml): 3710 ml
  • Suprafață de spațiu verde amenajată (mp): 4703,20 mp

Valoarea totală a proiectului este de 21.822.415,48 lei, din care finanţarea nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 18.311.606,94 lei, iar valoarea nerambursabilă acordată de la bugetul național este de 2.800.598,69 lei.

Perioada de implementare a proiectului a fost de 69 de luni de la semnarea contractului de finanțare.

Impactul investiției la nivelul Orașului Eforie/Regiunii de Dezvoltare Sud-Est: Finalizarea investiției va conduce la creșterea gradului de atractivitate a localității, cu impact asupra dezvoltării economice de ansamblu a zonei, concomitent cu creșterea gradului de ocupare a forței de muncă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*