Primarul Constanței propune scăderea orei de parcare de la 7 lei fără TVA la 5 lei cu TVA inclus

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat că a luat cunoștință de opiniile pe care le-au exprimat constănțenii referitor la subiectul parcărilor. Prin urmare, a dat înapoi, dar puțin. A propus împărțirea zonei 1 în două, Zona 1 A și Zona 1 B. Tariful scade de la 7 lei pe oră plus TVA la 5 lei, TVA inclus, în zona 1A și la 3,5 lei, TVA inclus, în Zona 1 B.

„Am înțeles argumentele acelora dintre dumneavoastră care reclamă că o astfel de măsură poate produce efecte neplăcute pentru unii dintre constănțeni.”, a anunțat primarul.

„De aceea, am decis să vin în fața dumneavoastră și a consilierilor locali cu o nouă propunere de zone tarifare. Am concentrat mai bine zona centrală și i-am redus tariful. Am creat o nouă zona intermediară cu tarif mai mic, și am redus proporțional restul prețurilor. Regulamentul rămâne în consultare publică, vom opera modificările necesare în text, conform cu noua propunere de zone tarifare. Consilierii au acum la dispoziție o variantă de regulament care împacă necesitățile viitorului cu nevoile actuale ale dumneavoastră. Ultimul cuvânt le aparține.”, a mai spus Vergil Chițac.

Acestea i-a rugat pe constănțeni să facă împreună cu el un mic exercițiu de imaginație:

„Mare parte din rețeaua stradală a Constanței (care înseamnă doar 4% din suprafața orașului) a fost realizată înainte de 1989, iar spațiul pe care îl mai avem la dispoziție, nu ne permite să o îmbunătățim semnificativ. Așadar, arterele pe care circulă autoturismele, autobuzele, bicicletele și pietonii sunt limitate. Pe de altă parte, ce nu este limitat și crește cu cel puțin 2.000 pe an, este numărul autovehiculelor. Acum 10 ani, acestea erau cu 20.000 mai puține pe aceleași străzi! Și vin și vă întreb: oare care va fi numărul lor peste încă 10 ani? Oare cum vor arăta atunci străzile Constanței? Vreau să se înțeleagă foarte clar că prima propunere a fost pe măsura gravității situației, nu pentru că mi-ar face plăcere să împovărez oamenii. Dragi constănțeni, rezolvarea acestei probleme urgente va genera beneficii pentru mobilitatea urbană, calitatea aerului și sănătatea noastră, a tuturor. Am încredere că, împreună, vom reuși să găsim cele mai bune soluții pentru orașul nostru și viitorul lui. Aveți și dumneavoastră!”, a spus primarul.

Fii alături de noi pe Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*