Primarul Constanței vrea mobilitate urbană ca în Viena

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a declarat că vrea „să ne deplasăm” mai mult cu bicicleta. Așadar, se include cumva și pe el în ecuație, deși nu a fost văzut niciodată în public folosind o bicicletă. Ar fi și greu să o facă, pentru că locuiește în Eforie.

Dimpotrivă, mai multe surse afirmă că primarul vine la muncă prin Portul Constanța, pentru a nu pierde timp prin traficul din oraș.

„Nu mai este o noutate faptul că reducerea poluării din oraș este un obiectiv major al acestui an. Până în acest moment am investit 400 de milioane de lei din bani europeni, la care se adaugă și contribuția noastră, pentru a sistematiza bulevardele Constanței. Mi-aș dori să ajungem să luăm mai mult exemplul orașelor dezvoltate din Uniunea Europeană și să începem să ne deplasăm și cu transportul în comun sau biciclete, motiv pentru care am și construit mai multe piste pentru biciclete.”, a declarat primarul.

Chițac a mai spus că, în prezent, în Viena o treime din populație se deplasează cu transportul public, o treime merg pe jos sau cu biciclete și o treime cu mașina personală.

Primarul a spus, într-un interviu pentru Europa FM, că municipiul Constanța va avea, în final, 60 de autobuze electrice. Ce nu spune Vergil Chițac este că sfert din autobuze sunt de pe vremea lui Radu Mazăre și nu au aer condiționat.

Edilul din Constanța nu a mai spus că municipiul pe care îl conduce are câteva sute de metri de pistă de biciclete, în timp ce Viena are nu mai puțin de 1.654 de kilometri. Nu a spus nici că în Viena poți închiria circa o mie de biciclete de la 185 de terminale, în timp ce în Constanța serviciul de închiriere de biciclete, pus la punct de fostul primar, Decebal Făgădău, nu mai este valabil.

Primarul nu a spus că pe multe străzi din Constanța trotuarele fie nu pot fi folosite, pentru că sunt pline de mașini sau deteriorate, fie pur și simplu nu există, iar pietonii sunt obligați să folosească șoseaua.

Viena are cinci linii de metrou, 29 de tramvai și 127 de autobuz, dintre care 24 sunt trasee de noapte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*