Primarul stațiunii Mamaia promovează regiunea Epir din Grecia

Prezent la un eveniment organizat în stațiunea Mamaia, în cadrul căruia regiunea Epir din Grecia se promova în Constanța, primarul Constanței și al stațiunii, Vergil Chițac, a afirmat că va face tot posibilul pentru ca românii să-și petreacă vacanțele acolo!

„Administrația pe care o conduc o să facă ORICE ca să promoveze această destinație turistică, Epir-ul, în rândul constănțenilor, știut fiind că sunt mulți constănțeni, dar români în general, care aleg Grecia ca destinație turistică, în special pe perioada verii.”, a afirmat Vergil Chițac.

Așadar, primarul liberal care are în administrare Mamaia, cea mai mare stațiune românească de pe litoral, se va bate ca românii să aleagă Grecia.

Sursă video: Dobrogea TV

Ne aducem aminte cum același primar a impus o taxă de parcare de 94 de lei pe zi în Mamaia, lucru care a alungat mulți turiști. În ciuda acestui fapt, Chițac a declarat că el nu este primarul turiștilor, ci al constănțenilor, omițând, voit sau nu, că mii de constănțeni trăiesc de pe urma turismului.

Declarațiile sale au fost contrabalansate de un politician mult mai abil, Silviu Coșa, prefect al județului, care a punctat că este nevoie de echilibru și că speră că și Constanța se va promova în Epir.

„Sper ca această vizită să fie urmată și de o vizită a unei delegații române în Grecia, astfel încât și locuitorii Epirului să poată lua contact cu ceea ce pot oferi Constanța și România, și în felul acesta să păstrăm și o balanță comercială echilibrată, pentru că echilibrul este secretul oricărei relații de succes.”, a afirma prefectul.

Anul trecut, cea mai căutată stațiunea de pe litoralul românesc a fost Eforie, nu Mamaia.

În 2022 au sosit în județul Constanța 43.718 de turiști străini, cu 15,1% mai mulți decât în anul 2021 (37.984 persoane). Aceștia deţin o pondere de 3,5% în totalul turiștilor. Detalii aici: Sezonul estival 2022 a fost, oficial, mai prost decât cel din 2021

V-ar putea interesa și:

Parcările din Constanța, desființate din cauza Imperiului Otoman?!

„Punctul pe i” la Tomis TV: adevărul despre pierderea proiectului de reabilitare a Colegiului Mircea cel Bătrân; taxa lui Mazăre, reintrodusă de Chițac; cât cheltuie Consiliul Județean pe cafea și spălarea mașinilor

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*