Probleme grave la groapa de gunoi din Portul Constanța. Amendă pentru primărie și sesizare penală

groapa gunoi port

Depozitarea deșeurilor la Poarta 9 din incinta Portului Constanța a fost sistata începând de azi, 08.11.2022, ca urmare a neregulilor constatate de comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța.

Acțiunea de inspecție și control s-a desfășurat începând cu data de 21 octombrie 2022, împreună cu Garda de Coasta.

„S-au constatat nereguli grave în ceea ce privește depozitarea deșeurilor. Pe amplasamentul autorizat pentru depozitarea deșeurilor inerte din construcții și demolări din Municipiul Constanta, lucrările de rambleiere au fost efectuate folosindu-se deșeuri inerte, în amestec cu deșeuri menajere si reciclabile de toate tipurile, mare parte fiind îngropate si acoperite cu pământ.”, a declarat Steluța Popescu, comisarul șef al Gărzii de Mediu Constanța.

„Pentru nerespectarea condițiilor din actul de reglementare emis de APM Constanta pentru lucrările de rambleiere de la Poarta 9 Port Constanta, UAT Constanta a fost sancționată conform Legii 292/2018 cu amenda de 100.000 lei, sistarea operațiunilor de depozitare a deșeurilor pe amplasament si aducerea terenului la starea inițială, prin curățarea zonei afectate de depozitari ilegale de deșeuri, altele decât cele admise.”, a mai spus aceasta.

Întrucât s-a constatat îngroparea deșeurilor și abandonarea acestora în afara spatiilor autorizate, fapte ce constituie infracțiune conform OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, Garda Națională de Mediu Constanta a înaintat sesizare către organele de cercetare penala, astfel încât cei vinovați sa fie identificați si trași la răspundere.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*