„Realizare” a Consiliului Județean Constanța: a reabilitat un drum de 3 km în 18 luni, adică 5 metri pe zi

A costat 4,5 milioane lei fără TVA.

Gabriel Monea și Mihai Lupu au făcut poze pe drumul modernizat

Sectorul Arsa-DJ 391-Albești-Coroana. Evenimentul a avut loc în amplasamentul de lucrări din localitatea Arsa.

De la eveniment și din fotografiile oficiale nu au lipsit președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, administratorul public al CJC, Gabriel Monea, directorul general al Regiei Autonome de Drumuri și Poduri Constanța, Răzvan-Gabriel Zagon.

Dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de drumuri reprezintă un factor esențial pentru dezvoltarea acestui judeţ. Din păcate, încă există localități în care, această primă condiție de dezvoltare nu este îndeplinită, care rămân izolate economic și inaccesibile turistic și cultural, tocmai din acest motiv. Acest sector de drum județean, ca multe altele din acest județ, nu s-a aflat pe harta obiectivelor de investiții în infrastructură și nu a beneficiat niciodată de drumuri asfaltate. Drumul județean DJ393, ce face legătura între localitățile Arsa, Albești și Coroana era la stadiul de pământ, iar pentru prima dată, acest sector de drum a fost adus la stadiu practicabil, modern și sigur pentru locuitori și pentru toți cei care tranzitează aceste localități. Nu este nimic excepțional aici, această investiție este o normalitate și o obligație față de locuitorii comunei Albești.”, a precizat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Valoarea investiției se ridică la aproximativ 4,5 milioane de lei, fără TVA, lucrările fiind realizate de Regia Autonomă de Drumuri și Poduri Constanța, în calitate de proiectant și executant al lucrărilor.  

V-ar putea interesa și: CJC, contract de peste 3 milioane lei încheiat cu o firmă a lui Stere Samara pentru închirierea unui sediu necesar Evidenței Populației VIDEO FOTO

„Starea generală a drumului, înainte de începerea lucrărilor, era necorespunzătoare, mai ales în perioada sezonului toamnă-iarnă și în perioadele cu precipitații abundente. Partea carosabilă, pentru care nu s-au mai executat lucrări de întreținere curentă și periodică de foarte mult timp, se afla într-un stadiu avansat de degradare, prezentând gropi și denivelări, fiind greu aplicabilă unui trafic auto și pietonal. Lipsa acestor lucrări a dus inclusiv la o degradare rapidă a elementelor care asigură viabilitatea generală a drumului (acostamente, șanțuri, rigole, podețe etc.).”, au precizat reprezentanții CJC printr-un comunicat de presă.

„În ceea ce privește infrastructura de drumuri, avem obiective clare și un program de reabilitări și modernizări de drumuri, ce va fi dus la bun sfârșit.”, a mai precizat Mihai Lupu, președintele CJC.

„Execuția lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ 393, pe sectorul Arsa-DJ 391-Albești-Coroana a început pe 09.08.2021. Tronsonul de drum modernizat are o lungime totală de 2,95 km.”, au precizat pentru Constanța 100% reprezentanții CJC.

Asta înseamnă că s-au modernizat în medie 5 metri pe zi.

V-ar putea interesa și: O direcție a CJC a acumulat datorii de 7,3 milioane lei. Palaz acuză: „Domnule Lupu, cam cât din coșul zilnic al constănțeanului se va duce ca să vă acopere incompetența și clientela?” COMPLETARE

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*