Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale în Constanța a fost pus în dezbatere publică. Ce prevede pentru alimentația publică

beach bar

Primăria Municipiului Constanța aduce la cunoștința publică, în conformitate cu prevederile art.7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat, începând cu data de 26.03.2021, pentru o perioadă de 30 de zile lucrătoare:

Până la data de 09.04.2021 se pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus transparenței decizionale. Propunerile, sugestiile sau opiniile se vor transmite în scris prin poștă la sediul Primăriei municipiului Constanța din bd. Tomis, nr. 51, cam. 129, sau prin e-mail la adresa agenti.economici@primaria-constanta.ro.

Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0241/488136, sau 0241/488192, persoane de contact, inspectori Elena Bolca sau Alina Chiripuci.

Materialele transmise vor purta mențiunea „Recomandare la Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța“.

Mai jos vă prezentăm câteva din condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor să desfășoare activități economice în Mamaia sau în Constanța.

A.4. Cerințe necesare desfășurării activității de alimentație publică
A.4.1. Cerințe generale
Art.10 Operatorii economici pot desfăşura activităţi de alimentaţie publică cu respectarea următoarelor cerinţe obligatorii:
a) Amplificatoarele audio (boxe) amplasate în exteriorul unităţii economice vor fi obligatoriu orientate către interiorul perimetrului unităţii, iar în situația barurilor de pe plajă (beach-barurilor), amplificatoarele audio (boxe) vor fi orientate către mare.
b) Operatorul economic este obligat să asigure liniştea şi ordinea publică atât în interiorul unităţii cât şi pe suprafaţa de teren aferentă unităţii prin personal specializat angajat sau prin contractarea serviciilor de pază şi protecţie, în măsură să intervină cu operativitate pentru rezolvarea situaţiilor legate de persoanele care au frecventat unitatea, conform prevederilor legale în vigoare.
c) Pentru spaţiile situate în zona de case/clădiri colective sau limitrofe acestora, care nu sunt reglementate prin autorizaţie de construire pentru activitatea economică solicitată (PUG/PUD/PUZ) sau pentru spațiile, a căror destinație nu este în concordanță cu activitatea economică solicitată, autorizația de funcționare se va elibera în urma analizării următoarelor condiții:
i. imobilul pentru care se solicită autorizarea, să fie înregistrat la S.P.I.T. Constanța, ca tip nerezidențial;
ii. avizul de specialitate al Direcției urbanism;
iii.prezentarea avizelor/autorizațiilor/acordurilor emise de alte instituții abilitate ale statului (ISU, DSP, DSVSA, etc.), după caz, conform prevederilor legale în vigoare.
d) Pentru barurile situate pe sectoarele/subsectoarele de plajă, orarul de funcționare va fi între orele 06.00 – 20.00.
e) Comercializarea de produse din structuri de vânzare specializate de tip street food, (căruțe, rulote comerciale, biciclete, etc) pe domeniul public, se poate realiza în mod organizat, doar în cadrul unor festivaluri/târguri de amploare, expoziții organizate de diverși operatori economici, în locațiile ce se vor stabili de autoritatea locală, și doar dacă acestea sunt prevăzute din construcție cu toate utilitățile necesare desfășurării activității sau dacă fac dovada racordării la toate utilitățile publice.
f) Operatorii economici care vor să desfășoare pe teren aparținând persoanelor fizice sau juridice activități de alimentație publică, în utilaje de tip streed-food (căruțe, rulote, biciclete, etc) se pot autoriza doar în situația în care activitatea solicitată este în concordanță cu destinația terenului stabilită prin reglementările urbanistice și actul de proprietate.
Art.11 În unităţile de alimentaţie publică – tip terasă, clasificate conform prevederilor legale în vigoare, aflate pe teren aparținând persoanelor fizice sau juridice, nu se vor autoriza în perimetrul terasei alte activități comerciale sau prestări servicii. Amplasarea echipamentelor și utilajelor specializate se va face sub condiția retragerii cu 3 m de la limita cu promenada.

A.4.2. Constanța
Art.12 Operatorii economici pot desfăşura activităţi de alimentaţie publică în Constanța cu respectarea următoarelor cerinţe suplimentare:
a) Unitatea să nu fie reclamată în mod întemeiat de către proprietarii imobilelor limitrofe (pe hotar) cu destinaţia de locuinţă datorită zgomotului provocat sau cu privire la deranjul stradal în zona unităţii respective și drept urmare, sancționată.
b) Să respecte nivelul de zgomot la limita proprietății și/ sau față de imobilele învecinate locuibile conform legislaţiei şi actelor normative privind acustica în zonele urbane.
c) Pentru spaţiile situate în zona de case reglementate prin autorizaţie de construire (PUD/PUZ/PUG) din care reiese destinaţia de alimentaţie publică, acordurile proprietarilor imobilelor limitrofe (pe hotar) cu destinaţia de locuinţă, se vor solicita doar pentru unităţile care desfăşoară activitate înainte de ora 08.00 şi peste ora 22.00.
d) Pentru spaţiile situate în zona de case, nereglementate prin autorizaţie de construire (PUD/PUZ/PUG) din care să reiasă destinaţia de alimentaţie publică, se vor solicita acordurile proprietarilor imobilelor limitrofe (pe hotar) cu caracter de locuinţă, indiferent de orarul de funcţionare.
e) Nu este necesar acordul vecinilor limitrofi, indiferent de orarul de funcţionare:

  • când unitatea se află în cadrul unui complex comercial;
  • când unitatea face parte dintr-o structură de primire turistică;
  • când unitatea de alimentaţie publică se află în imobile cu funcţiuni multiple, altele decât locuire, reglementate urbanistic.

Regulamentul mai prevede ca operatorii economici care desfăşoară activități economice cu caracter temporar în zone publice sau cu acces public au obligația să păstreze şi să asigure curăţenia la locul de vânzare pe o rază de cel puţin 5 metri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*