Revolut majorează comisioanele

Revolut și-a anunțat urilizatorii că a făcut modificări și în ceea ce privește termenii și condițiil. Modificările privind tranzacțiile vor intra în vigoare la 1 martie 2021, iar modificările privind retragerile de la bancomat și transferurile internaționale de bani vor intra în vigoare la 23 aprilie 2021.
Iată mesajul primit de utilizatori:
Tranzacționare
Restructurăm alocațiile de tranzacționare și tarifarea, astfel:
Utilizatorii Standard vor beneficia de o tranzacție pe lună fără comision (anterior 3).Utilizatorii Plus vor continua să beneficieze de trei tranzacții pe lună fără comision.Utilizatorii Premium vor beneficia de cinci tranzacții pe lună fără comision (anterior 8).
Utilizatorii Metal vor continua să beneficieze de tranzacții nelimitate fără comision.
În sfârșit, comisionul de custodie se va modifica de la un punct de bază (0,01%) din valoarea activului pe an la douăsprezece puncte de bază (0,12%) din valoarea activului pe an.
Este posibil să se aplice comisioanele SEC și FINRA valabile pentru tranzacționarea de acțiuni din SUA.
Retrageri de la bancomat
Dacă ai planul Standard
Îți reamintim că pentru planul Standard există în prezent o limită de RON800 la retragerile lunare gratuite de la bancomat. După aceea începi să plătești un comision de 2%. Schimbăm acest lucru, adăugând o limită și la numărul total de retrageri de la bancomat și stabilind un comision minim după epuizarea alocației tale gratuite.
De acum înainte: Limita ta lunară gratuită de RON 800 va rămâne neschimbată, iar după ce o atingi vei începe să plătești un comision. Introducem, de asemenea, o limită de cinci retrageri de la bancomat. După ce atingi această limită, vei începe să plătești un comision. Fiecare dintre cele două limite se aplică independent. Vei începe să plătești comision de îndată ce atingi una dintre ele, chiar dacă nu ai atins-o și pe cealaltă. Comisionul rămâne în continuare 2%, dar introducem un comision minim de RON5. Acest lucru înseamnă că vei plăti suma mai mare dintre RON5 și 2% din retragere.
Dacă ai planul Plus, Premium sau Metal
Limitele noastre de retragere gratuită de la bancomat pentru clienții Plus, Premium și Metal vor rămâne neschimbate și nu limităm numărul de retrageri fără comision disponibile în aceste planuri. Comisioanele pentru retragerile de la bancomat peste aceste limite vor rămâne neschimbate, la 2%, dar introducem și un comision minim de RON5 per retragere.
Transferuri internaționale de bani
Cele mai populare tipuri de plată ale noastre, utilizate de către peste 90% dintre clienții noștri, vor rămâne fără comision. Printre acestea se numără:Transferuri bancare locale gratuite în moneda ta localăTransferuri locale și internaționale gratuite în euro către orice țară din zona SEPA (care include țările UE/SEE, Regatul Unit, Elveția)Transferuri gratuite către alți clienți Revolut (peer-to-peer) în orice țară din lume
Următoarele modificări de comisioane vor afecta numai clienții care trimit bani în afara zonei SEPA (care include țările UE/SEE, Regatul Unit și Elveția) sau care fac transferuri transfrontaliere în altă monedă decât euro.
În prezent, Revolut oferă două tipuri de transfer internațional: transferuri „transfrontaliere” și plăți „SWIFT”. Fiecare dintre acestea are două alocații separate:
Clienții Standard și Plus beneficiază de un transfer transfrontalier gratuit pe lună, iar apoi plătesc RON2.5 per transfer. Transferurile SWIFT costă RON15 sau RON25, în funcție de monedă.Clienții Premium și Metal nu plătesc comisioane pentru transferurile transfrontaliere și primesc un transfer SWIFT gratuit pe lună, iar apoi plătesc RON15 sau RON25, în funcție de monedă.
Ce se schimbă
Combinăm transferurile „transfrontaliere” și „SWIFT” într-o singură categorie simplă și transparentă, pe care o numim „plăți internaționale”.Comisioanele de transfer internațional vor varia între RON1.5 și RON25, în funcție de cât și unde transferi. Clienții noștri Premium și Metal vor beneficia în continuare de o alocație de plăți gratuite, iar transferurile în EUR pe teritoriul țărilor din cadrul SEPA (inclusiv Regatul Unit) vor rămâne gratuite pentru toți clienții.
Standard și Plus. Niciun transfer internațional fără comision. Aceste planuri li se potrivesc cel mai bine celor care efectuează transferuri internaționale numai ocazional.
Premium. O plată internațională fără comision pe lună. Planul potrivit pentru cei care fac transferuri internaționale lunar.
Metal. Trei plăți internaționale fără comision pe lună. Planul potrivit pentru cei care fac frecvent transferuri internaționale.Poți vedea mai multe detalii despre noile noastre tarife, cu exemple, aici.
Taxa de livrare pentru cardurile Revolut
Până în prezent, termenii noștri confirmau că acei clienți care beneficiază de planul Standard trebuie să plătească suma de 4,99 GBP sau echivalentul acesteia în moneda locală pentru livrarea standard a unui card Revolut și suma de 19,99 EUR sau echivalentul acesteia în moneda locală pentru livrarea expres. Taxa de livrare ar putea fi mai mare, în funcție de destinația la care ne-ai solicitat să îți expediem cardul.
Începând din 23 aprilie, îți vom arăta ce taxă se aplică pentru livrarea standard sau expres înainte să îți comanzi cardul în aplicația Revolut. Ca întotdeauna, taxa de livrare poate varia în funcție de destinația expedierii cardului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*