Rompetrol Rafinare, amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu Constanța

Rafinăria Petromidia
Rafinăria Petromidia

Rompetrol Rafinare a fost amendată de Garda de Mediu Constanţa cu 100.000 de lei. Motivul: nu a luat măsuri pentru a preveni poluarea aerului. În ultimele trei luni au fost înregistrate depăşiri la indicatorul NOx.

Garda de Mediu Constanţa a transmis că a fost făcut un control la Rompetrol Rafinare. 

„Urmare a controlului planificat derulat în această perioadă la societatea Rompetrol Rafinare SA, s-a constatat că operatorul nu a respectat obligaţia legală de a lua toate măsurile necesare în ceea ce priveşte exploatarea instalaţiilor, pentru prevenirea poluării aerului. În fapt, analizorul online care monitorizează în regim continuu indicatorii la sursele de emisie, amplasat la instalaţia de cracare catalitică, a înregistrat depăşiri la indicatorul NOx în ultimele trei luni, faţă de valoarea limită de emisie prevazută prin autorizaţia integrată de mediu”, a precizat Garda de Mediu Constanţa. 

Sursa citată a menţionat că din cauza acestor nereguli Rompetrol Rafinare a fost amendată cu 100.000 de lei, fiind impuse şi măsuri de remediere a deficienţelor.

NOx este un termen generic pentru oxizii de azot: monoxidul de azot — NO și dioxidul de azot — NO2. Ei sunt produși în timpul procesului de ardere, în special la temperaturi ridicate.

V-ar putea interesa și: Evoluție financiară spectaculoasă la Rompetrol: cum a trecut de la pierdere la profit în decursul a câteva luni

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*