S-a cerut insolvența firmei pe care funcționează Dobrogea TV

Trei persoane fizice au cerut intrarea în insolvență a Dobrogea Media SRL, societate controlată de omul de afaceri Gabriel Comănescu, pe care funcționează Dobrogea TV.

Solicitarea a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, cu numărul 2338/118/2024, și cu obiect deschiderea procedurii la cererea creditorului. Conform portalului instanțelor de judecată, Jijiie Andreea – Cornelia, Veres Irina și Vieru Ciprian au calitatea de creditor, iar Dobrogea Media SRL are calitatea de debitor.

Din informațiile noastre, procesul are legătură cu faptul că cei trei nu și-au primit salariile de mai multe luni.
 
Nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
Dobrogea Media SRL are sediul social în municipiul Constanţa, pe bulevardul Mamaia, se ocupă de activităţi de difuzare a programelor de televiziune și este controlată de Atelier Media SRL, din Constanţa, incinta Port, Dana 34.
 
Administrator este Bratu Mihai Dumitru, unul din oamenii de bază din Grup Servicii Petroliere, firma fanion a lui Gabriel Comănescu.
 
Conform Termene.ro, pentru anul 2022, cu 30 de angajați și cu mai multe contracte publice, Dobrogea Media SRL a declarat o cifră de afaceri netă de 3.427.658 de lei și un profit net de 189.490 de lei.

Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 7 aprilie 2024, Dobrogea Media SRL are datorii către stat în valoare totală de 557.765 de lei, din care la buget stat – 237.499 de lei, asigurări sociale – 207.482 lei și sănătate – 81.852 de lei.


Conform RECOM, Atelier Media SRL are sediul în municipiul Constanţa, incinta Port, Dana 34, se ocupă de activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune și are ca acționar majoritar pe GVC Investment Company Limited, din Cipru, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 94.12%, restul fiind deținut de Pascu Lucian, din Constanța. Administrator este Ţivichi Camelia-Claudia.
 
Pentru anul 2022, cu patru angajați, Atelier Media SRL a declarat o cifra de afaceri netă de 614.314 lei și un profit net de 268.831 lei.
 
Potrivit site-ului Dobrogea TV, asociat unic SC Atelier Media SRL având ca acționar SC GVC Investment Company LTD cu 96,08% acțiuni, asociat unic Gabriel-Valentin Comănescu.

Gabriel Comănescu este cel mai bogat constănțean, lucru care poate părea surprinzător pentru unii dintre angajații sau partenerii său de afaceri. Acesta ocupă locul 31 în topul Capital, cu o avere estimate de 220-280 milioane de euro, din afaceri petroliere. Este proprietarul Grupului Servicii Petroliere (GSP Offshore), urmând să fie și parte din proiectul BLOW (Black Sea Floating Offshore Wind), finanțat de UE, prin care o companie franceză va dezvolta prima turbină eoliană plutitoare din Marea Neagră, care va fi produsă de GSP.

Dobrogea TV a fost condusă de Alin Vintilă, care a părăsit televiziunea pentru intra în echipa primarului Vergil Chițac, inițial ca purtător de cuvânt, apoi, printr-un concurs picat în prima etapă, dar promovat în urma contestației, ca director de logistică.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*