Sala Polivalentă din Constanța va mai înghiți 43 de milioane de lei

Sursă foto: Facebook

Consilierii municipali din Constanța au aprobat, marți, un proiect de hotărâre privind lucrările tehnico-edilitare, inclusiv proiectarea, pentru „Sala de sport Polivalentă 5000 locuri – zona Badea Cârțan”. Proiectul a fost inițiat de primarul Vergil Chițac.

Valoarea totală estimativă a investiției este de 43.299.868,23 lei cu TVA, din care costurile de construcție și mentenanță sunt de 34.733.592,10 lei cu TVA.

Având în vedere autorizația de construire nr. 1904/20.10.2019 și ordinul de începere a lucrărilor din data de 11.05.2020, obiectivul se află în stadiul de execuție. În cadrul acestuia, a fost elaborat proiectul tehnic, necesitând aprobarea și a indicatorilor tehnico-economici rezultați din devizul general.

Municipiul Constanța are responsabilitatea de a efectua lucrări de viabilizare, inclusiv proiectare și execuție sistematizare pe verticală, parcări, alei, trotuare, spații verzi, racorduri utilități, canalizații pentru telefonie, internet și TV.

Sala Polivalentă trebuia să fie finalizată la sfârșitul anului trecut, conform anunțului oficial. Amplasată pe strada Badea Cârțan nr. 254, Constanța, proiectul a fost anunțat ca fiind finalizat în proporție de 62% la data de 18 decembrie 2023, conform Companiei Naționale de Investiții. Cu toate acestea, termenul de finalizare a fost decalat. Nimeni nu se încumetă să spună când va fi gata.

Primarul Vergil Chițac a indicat într-o conferință de presă că există posibilitatea de întârziere a lucrărilor din cauza reevaluării sumelor și posibilității de a scoate la licitație lucrări suplimentare. El a menționat că prioritățile următoarei perioade includ Cazinoul, Stadionul „Gheorghe Hagi” și Sala Polivalentă.

Proiectul are ca obiectiv realizarea unei construcții moderne pentru competiții sportive, amplasată pe un teren de 18.150 mp, cu o suprafață construită la sol de 9.820 mp și un regim de înălțime propus de D+P+E. Valoarea totală a lucrărilor este de 96.718.270 lei, dintre care 83.087.940 lei sunt asigurați de Compania Națională de Investiții.

În alte orașe din România, mai mici decât Constanța, se construiesc săli de sport mai mari.

Proiectul a fost inițiat de fostul primar, Decebal Făgădău.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*