Salariile în administraţia publică au fost luna trecută de peste 4.900 de lei, cu 60% peste salariul mediu net pe ţară

Salariile în administraţia publică au fost luna trecută de peste 4.900 de lei, cu 60% peste salariul mediu net pe ţară și cresc în continuare.

Guvernul a adoptat luni proiectul primei rectificări bugetare pe acest an. Deficitul bugetar va fi cu greu menţinut sub limita a 3% din PIB, spun economiştii. Totuşi guvernul susţine că rectificarea este pozitivă şi a decis ca angajaţii din Finanţe şi ANAF să primească un spor la salariu de 15% întrucât, spune ministrul finanţelor, „ei duc greul economiei“.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, are în jur de 26.000 de angajaţi. Salariile şi pensiile au ajuns să însemne peste 75% din veniturile fiscale ale statului. Salariile la stat au crescut în primele şase luni din an cu 23%, an/an. Salariile în administraţia publică au fost luna trecută de peste 4.900 de lei, cu 60% peste salariul mediu net pe ţară. Potrivit agenţiei de presă Mediafax, o ordonanţă de urgenţă de completare a legii privind reforma în domeniul sănătăţii arată că salariile aferente personalului aparatului propriu al Ministerului Finanţelor Publice şi instituţiilor din subordine se recalculează cu acordarea unui spor de 15%.

Potrivit sursei citate, Ministerul Finanţelor a inclus într-un proiect de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare ideea eliminării sporului respectiv. La acel moment surse guvernamentale arătau că există instituţii unde angajaţii primeau acest spor pentru că aerul din Bucureşti este poluat.

Sursa: Ziarul Financiar

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*