Salariu de inginer debutant: 3.500 de lei

Așa va arăta noul terminal al Aeroportului Mihail Kogălniceanu la care vor lucra cei trei ingineri plătiți cu salarii de 3.500 de lei

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța va avea un nou terminal. O singură asociere de firme s-a arătat interesată de executarea lucrărilor. Acestea sunt SSAB-AG SA, lider de asociere,  și ACER PROJE İNŞAAT din Turcia și ATELIER UNBUILT S.R.L.

Contractul are o valoare de 229 milioane lei și prevede executarea lucrărilor de dezvoltare terminal, turn de control și parcare, lucrări necesare pentru respectarea tuturor cerințelor de siguranță, securitate, igienă, confort și a exigențelor aferente spațiilor de tranzit aeroportuare. Detalii AICI.

SSAB-AG SA caută ingineri debutanți pentru această lucrare.

Conform unui anunț postat pe rețelele de socializare, firma are nevoie de trei ingineri. Punctul de lucru se află la Aeroportul M. Kogălniceanu, se specifică în anunț. Se caută entry level/ fără experiență.

Salariul pornește de la 3.500 de lei, plus 1.500 de lei diurnă, plus cazare și transport în localitate asigurate de firmă.

„Cei trei viitori angajați vor avea posibilitatea de a se forma și dezvolta sub îndrumarea altor ingineri.”, se mai spune în anunț.

SSAB-AG SA este fondată în anul 1991 și are sediul social în Bacău, pe Calea Republicii nr. 159, conform confidas.ro. Firma are ca principală activitate, conform codului CAEN, „Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”. SSAB este marcă înregistrată, conform Registrului Comerțului.

Potrivit Termene.ro, acționari în firmă sunt Corneliu Saftiuc – 33,34%, Gabriel Nistor – 33,33% și Mihai Iulian Șlic – 33,33%. Administratori sunt toți trei, iar președinte de CA este Gabriel Nistor.

În anul 2022, firma a raportat 247 salariați, o cifră de afaceri de 395.062.425 lei și un profit de 12.019.696 lei. De altfel, activele imobilizate sunt în valoare de peste 50,5 milioane lei.

Mihai Șlic este fost consilier local și viceprimar al municipiului Bacău, ultima declarație de avere disponibilă fiind din anul 2010, unde soția, Mariana Șlic apare ca director al SC SSAB Impex SRL (unde asociată este alături de Corneliu Saftiuc), iar Mihai Șlic apare director al SSAB-AG SRL Bacău. În 2010, declara terenuri la Ceahlău, Luncani și Bacău, cât și mai multe case de locuit și apartamente la Iași, Bacău, Ceahlău și Luncani.

Mihai Șlic, fost viceprimar și consilier local PNL, trecut ulterior la PDL, a fost declarat de Agenția Națională  de Integritate (ANI) incompatibil deoarece firmele pe care le administrează sau în care este asociat au făcut afaceri cu bani publici, conform Adevarul. Conform raportului încheiat de ANI, Șlic a încheiat trei contracte de lucrări de proiectare și o rețea de alimentare cu apă a unei săli de sport cu Consiliul Local Bacău. Valoarea contractului este de 138.510 de lei.Fostul viceprimar al Bacăului afirma la vremea respectivă că va contesta raportul întocmit de ANI. În plus el susține că singurul contract pe care l-a avut pe bani de la bugetul local a fost un branșament la o conductă de apă la un bloc, lucrare realizată de o firmă unde el este acționar și care a avut valoarea de 1.000 de euro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*