Șase milioane euro investiți în SCOMAR

Sistemul Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR) se modernizează. Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a lansat o licitaţie de 28,34 milioane lei (5,96 milioane euro), fără TVA, pentru a achiziţiona sisteme electronice militare. Anunțul a fost publicat pe SICAP.

Durata contractului este de 24 luni, iar proiectul este finanţat din Fondul pentru Securitate Internă şi de la bugetul de stat, potrivit anunţului publicat pe SICAP.

Autoritatea contractantă intenţionează să încheie un contract de achizitie publica de produse pentru achiziţionarea a 7 (şapte) sisteme optoelectronice în vederea înlocuirii celor existente în cadrul SCOMAR. Termenul de livrare este de 8 luni de la data semnării contractului de către ultima parte, dar prin excepţie primele 2 (două) sisteme vor fi livrate în termen de 4 luni de la data semnării contractului.

Ofertantul va demonstra că, în ultimii 3 ani, a furnizat produse similare în valoare cumulată de 16,5 milioane lei, fără TVA. În cadrul contractului, furnizorul va realiza ”site-survey pentru identificarea detaliată a condiţiilor existente”, pentru instalarea şi funcţionarea echipamentelor care vor fi livrate, ulterior obţinerii de către furnizor a avizului de securitate industrială.

În plus, furnizorul va configura sistemele pentru afişarea imaginilor video şi pentru transmiterea acestora prin reţeaua de date a Poliţiei de Frontieră, către Centrul de Comandă şi Control al SCOMAR, grupurile de nave ale Gărzii de Coastă şi Centrul Operaţional de Coordonare din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Citește mai mult în Constanța 100%.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*