Se împlinește un an de la decesul unui dintre cei mai iubiți și respectați oameni de afaceri, Grigore Comănescu

Pe 11 aprilie 2023, pleca dintre noi Grigore Comănescu. A fost unul din cei mai cunoscuți oameni de afaceri din această parte a țării, a fost tată, soț, bunic. Un om care mai avea multe de făcut aici, dar pe care Dumnezeu, din motive numai de El știute, l-a vrut mai aproape, prea devreme.

Moartea sa a fost un eveniment tragic, iar durerea și lacrimile, pe care poate timpul va încerca să le stingă, nu vor dispărea, cu siguranță, niciodată.

Dincolo de acestea, Grigore Comănescu a lăsat mult în urma sa, și, chiar dacă a plecat dintre noi, el este cumva, zi de zi, cu cei pe care i-a iubit, cu prietenii și angajații, care nu l-au uitat și care îi simt lipsa, cu autorul acestui text, care a avut atât de multe de învățat de la el și care deseori îi cere și acum, în gând sfatul.

Grigore Comănescu a fost unul dintre cei mai corecți oameni pe care i-am cunoscut, și am avut privilegiul acesta acum aproape zece ani. Corect față de sutele de angajați, față de statul român, căruia îi vira la timp toate taxele și impozitele – și erau zeci de milioane de lei pe an, față de parteneri. Chiar și față de cei care au vrut să-l îngenuncheze. Nu a căutat niciodată răzbunare, ci numai dreptate.

A pornit de jos, de la lingură, cum spunea, și a dezvoltat un imperiu. Nu a uitat însă niciodată de unde a plecat. Purta aceeași grijă pentru toți angajații, fie că erau alături de el de zeci de ani și aveau funcții de conducere, fie că erau simpli muncitori. A ajutat financiar foarte multe persoane, fără să facă acest lucru public, a schimbat în bine viața multora. Mai mult decât atât: ajutorul său a salvat viețile unor copii bolnavi. A fost și ctitorit: a construit o biserică frumoasă în Sibioara.

Plecarea sa este o mare pierdere și pentru Constanța. Mediul de afaceri a rămas fără un reper al calității și, cum spuneam, al corectitudinii.

„Să mori nu este nimic, înspăimântător este să nu trăiești.”, spunea Victor Hugo. Grigore Comănescu a trăit mai multe vieți într-un singură.

Munca sa este dusă mai departe. Sunt convins că privește acum, de Sus, și că în sinea lui mai dă indicații despre cum trebuie să se asfalteze un drum, ce utilaje să mai cumpere, ce investiții să mai facă. Și că se uită, cu dragoste infinită, spre familie, soție, nepoți, așa cum o făcea de fiecare dată.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*