Sectorul HoReCa, scutit de plata impozitului specific până la sfârșitul anului

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu (foto), a anunțat că a decis, după discuţii cu premierul Ludovic Orban, să propună în următoarea şedinţă de guvern scutirea de la plata impozitului pentru perioada rămasă până la sfârşitul anului pentru contribuabilii din sectorul HoReCa. De asemenea, el mai afirmă că septembrie este a doua lună consecutivă în care veniturile la buget sunt mai mari decât în aceeaşi lună a anului trecut.

„Veşti fantastice pentru HoReCa! Scutire pentru plata impozitului specific până la sfârşitul anului! Pentru contribuabilii care plătesc impozit specific unor activităţi (restaurante, hoteluri, baruri), după discuţii cu premierul Ludovic Orban am decis să propun în următoarea şedinţă de guvern SCUTIREA de la plata impozitului pentru perioada rămasă până la sfârşitul anului 2020”, a anunţat ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

Sectorul HoReCa deja a beneficiat de o scutire de la plata impozitului specific de 150 de zile în acest an, menţionează oficialul.

De asemenea, Cîţu a mai spus că septembrie este a doua lună consecutivă în care veniturile la buget sunt mai mari decât în aceeaşi lună a anului trecut.

„Veşti foarte bune din economia reală! Septembrie este a doua lună consecutivă în care veniturile la buget sunt mai mari decât în aceeaşi lună a anului trecut. Am reuşit ceea ce părea imposibil – să creştem veniturile la buget în timpul celei mai mari crize din ultima sută de ani. Am luat cele mai bune masuri până acum, 6% din PIB pachetul de susţinere a economiei aprobat de guvernul PNL, iar sectorul privat a răspuns pozitiv. Este evident acum că strategia acestui guvern de a fi un partener onest si transparent pentru sectorul privat a fost optimă”, precizează ministrul.

Mai mult, pe 25 octombrie vor fi anunţate şi alte măsuri pentru sprijinirea mediului privat.

„Aşa cum am anunţat ieri şi după 25 octombrie venim cu masuri care să susţină sectorul privat. Datoriile la buget acumulate în perioada de la începutul stării de urgenta şi până la 25 octombrie vor putea fi eşalonate. Nu lăsăm pe nimeni în urmă! Doar cu un sector privat puternic şi sănătos putem să ne asiguram o revenire rapidă a economiei încă din trimestrul III al acestui an”, a adăugat el.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*