SPIT distribuie 184.460 de decizii de impunere

SPIT Constanța

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța informează că a început distribuirea deciziilor de impunere ce conțin cuantumul impozitelor şi taxelor locale datorate în anul 2019 de către persoanele fizice și juridice.

Astfel, anul acesta au fost tipărite 184.460 de decizii de impunere, din care 94% pentru persoanele fizice şi 6% pentru persoanele juridice. Din numărul total, 85% sunt pentru cei care datorează doar obligaţiile fiscale pentru anul 2019, iar 15% sunt pentru cei care datorează şi debitele restante cu accesoriile aferente din anii precedenți.

Deciziile de impunere sunt emise în baza informațiilor din declarațiile fiscale depuse de contribuabil, reprezentând și înștiințări de plată, în conformitate cu prevederile art. 95 alin. (6)  din Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

Documentele menționate se comunică persoanelor fizice/juridice la domiciliul fiscal, prin poștă, cu confirmare de primire. În cazul în care acest lucru nu este posibil, comunicarea se realizează prin publicitate, prin afișarea unui anunț la sediul SPIT și pe site-ul instituției www.spit-ct.ro. Anunțul se menține afișat cel puțin 60 de zile de la data publicării și se consideră comunicat în termen de 15 zile de la data afișării, potrivit art. 47 din Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*