Statisticienii nu mai lucrează: „Avem şi noi copii care au nevoie de meditaţii, avem şi noi dreptul la o viaţă decentă”

Astăzi, 11 decembrie 2023, salariații din cadrul Direcției Județene de Statistică Constanta, in intervalul orar 8.00 – 16.30, vor bloca activitatea instituției, prin refuzul de îndeplinire a sarcinilor de serviciu.

„Noi, salariații DJS Constanta împreuna cu toți colegii din direcțiile teritoriale si sediul central, va dovedim respectul nostru prin muncă, profesionalism, seriozitate și dăruire pentru meseria de statistician! Este timpul ca şi Guvernul României, Parlamentul României, să ne recompenseze corect efortul și munca noastră. Răbdarea noastră a ajuns la limită, munca noastră nu este recunoscută şi apreciată! Avem şi noi copii care au nevoie de meditaţii, avem şi noi dreptul la o viaţă decentă, la condiţii de muncă decente, la o recompensare corespunzătoare a muncii noastre! Nu mai acceptăm să fim IGNORAŢI!”, a transmis colectivul salariaților DJS Constanța.

 Revendicările salariaților DJS Constanta sunt:

1. Stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici cu funcții de execuție și conducere, precum și ale personalului contractual din cadrul DJS Constanta la nivelul administrației publice centrale.

2. Acordarea majorării salariului de bază cu 15% pentru complexitatea muncii pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul DJS Constanța.

3. Mărirea schemei de personal a DJS Constanța corespunzător volumului de activitate şi deblocarea angajărilor.

 „Nu vom asigura datele statistice necesare realizării Programului Statistic Naţional şi transmiterii la EUROSTAT!”, amenință aceștia.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*