Stațiunea Saturn, modernizată cu 20 milioane euro, fonduri europene

În stațiunea Saturn se desfășoară un proiect de modernizare a infrastructurii, care are o valoare de aproximativ 20 de milioane de lei și va fi finalizat la începutul anului viitor.

În această perioadă, pe străzile din Saturn se toarnă cel de-al doilea strat de covor asfaltic, în cadrul proiectului cu bani europeni, contractat de Primăria Mangalia.

În prezent, se asfaltează complet strada Corneliu Coposu, iar ulterior celelalte artere din proiect: Greenport, Henny Ignatie și Lavrion. Pe toate străzile supuse modernizării, au fost montate borduri, pavele pe trotuare și stâlpi de iluminat.

Noul sistem de iluminat stradal din stațiunea Saturn este deja funcțional și va avea un modul de telegestiune wireless, cu rolul de a monitoriza, comanda şi controla de la distanţă corpurile de iluminat public.

Totodată, a fost montat mobilierul stradal și s-au amenajat piste de biciclete pe străzile Greenport, Henny Ignatie și Lavrion. În cadrul proiectului, vor exista și staţii de biciclete alimentate cu energie solară. Imediat ce condițiile meteo vor permite, se vor amenaja spațiile verzi pe toate străzile din proiect. Intervențiile în teren mai prevăd înfiinţarea panourilor electronice de informare, amplasate în trei intersecţii, cu gestionarea online a conţinutului afişat.

„Modernizarea stațiunilor cu fonduri UE este o prioritate constantă pentru Primăria Mangalia. Iată că, după aproape 40 de ani, se investește din nou în infrastructura turistică din sudul litoralului. Am depus documentația în 2016, imediat după deschiderea axelor de finanţare. Am intrat cu lucrările în teren în toamna anului trecut, după încheierea procedurilor legale de licitație. Mai avem puțin și finalizăm acest proiect, dar continuăm în celelalte stațiuni.”

Primarul Mangaliei, Radu Cristian

Primarul a mai spus că toate cele șase proiecte în execuție, finanțate din fonduri UE nerambursabile, vor fi finalizate anul viitor.Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*